Foto: Pixabay/Unsplash/SEB

Konstvandring och Nordic Outlook med SEB

I samarbete med SEB bjuder Tysk-Svenska Handelskammaren in chefer för tyska dotterbolag till denna exklusiva kväll som inleds med att SEB:s chefekonom Robert Bergqvist ger oss sin syn på det ekonomiska läget. Därefter får vi en guidad visning av SEB:s konstsatsning i de nya lokalerna i Arenastaden, Solna.

Program (hålls på engelska)

Kl 16.00 Registrering och lättare förtäring
Kl 16.45 Nordic Outlook –  Robert Bergqvist
Kl 17.45 Konstvandring
Kl 18.45 Kvällen avrundas

 

Robert Bergqvist är sedan 2007 chefekonom på SEB och leder bankens team för bredare ekonomiska analyser. Mellan 1997 och 2007 innehade han posten som chef på SEB:s analysenhet för handelsstrategier. Med sin bakgrund på SEB och tidigare på Riksbankens avdelning för penningpolitik har Robert Bergqvist blivit utsedd att delta i flera internationella centralbanks-kommittéer, bland annat på Bank for International Settlements (BIS).


Mer om SEB:s konstsatsning i Arenastaden
När SEB flyttade till sitt nya kontor i Arenastaden valde man att satsa mycket på konsten för att skapa en attraktiv arbetsplats. De tre huskropparna har olika teman: Urbant, porträtt och moder jord. Bland konstnärerna kan nämnas Olafur Eliasson, Cajsa von Zeipel, Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström. Konstsamlingen har ett samtida och nordiskt fokus. Samlingen innehåller också verk av tio av Sveriges främsta kvinnliga konstnärer genom tiderna; till exempel Julia Beck, Hilma af Klint, Sigrid Hjertén, Agnes Cleve och Vera Nilsson. Vi kommer även att få se konst från de ytor som normalt sett inte är öppna för allmänheten.


Anmälan
Evenemanget riktar sig till dig som är chef på något av vårt nätverks tyska dotterbolag samt SEB:s inbjudna kunder. Deltagandet är kostnadsfritt men vid no-show debiteras 500 SEK + moms. Antalet deltagare är begränsat.
Har du inte fått inbjudan och är intresserad av att komma kontakta Sophia Loader.

 

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

16:00
arrow_forward
18:45
1 okt
2019
SEB
Arenastaden
Solna

I samarbete med