Alrik Danielson, Johanna Wollert Melin, Joe Kaeser, Robert Falck, Carl Benet, Sylvia Schwaag Serger

Årsmöte 2018 med huvudtalare Joe Kaeser (fullbokat)

Varmt välkommen till Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte 2018!

Årets huvudtalare Joe Kaeser, vd och koncernchef för Siemens AG, kommer att ge oss sin syn på transformationen av industri och samhälle till följd av digitaliseringen. Han har gjort stora förändringar inom Siemens sedan han tillträdde som koncernchef 2013. Siemens har blivit synonymt med den digitala fabriken, det som i Tyskland kallas Industrie 4.0, och är idag en av de tio största mjukvaruleverantörerna i världen.

Möt Joe Kaeser och andra topprepresentanter från industri, forskning och startups för att diskutera den digitala transformationen inom ramen för German Swedish Tech Forum. Finns det en gräns för produktivitet, tillväxt och globalisering? Kommer de stora företagen fortsätta vara de stora jobbskaparna och välfärdsleverantörerna? Kommer de klara av att skapa affärsmodeller som löser klimatutmaningarna och tar socialt ansvar? Eller kommer nya aktörer att ta den aktiva rollen i samhället? Vilket ansvar har akademin och politikerna i denna utveckling? Medverkar gör Alrik Danielson, vd och koncernchef SKF, Carl Bennet, styrelseordförande och vd på Carl Bennet AB, Sylvia Schwaag Serger, vice rektor Lunds universitet, Johanna Wollert Melin, grundare och styrelseledamot i Trice Imaging samt medlem i inkubatorn Stings Advisory Board, och Robert Falck, vd Einride AB.

 

Del 1: Årsmöte (endast för medlemsföretag)
Lokal: Blasierummet, vån. 1, Grand Hôtel

14.00

Registrering 

14.15

Årsmöte (hålls på tyska)
Dagordningen hittar du här.

15.00 Kaffepaus

 

Del 2: German Swedish Tech Forum
Lokal: Stockholm, entrévåningen, Grand Hôtel

15.00 Registrering av nytillkomna gäster
 
15.30 Tysk-Svenska Handelskammarens styrelseordförande Staffan Bohman hälsar välkommen
 
  Technology, Society and the Fourth Industrial Revolution
Gästföredrag av Joe Kaeser, vd och koncernchef för Siemens AG
 
  Så förändras industrin och samhället av digitaliseringen
Paneldiskussion med: 
- Joe Kaeser, vd och koncernchef för Siemens AG
- Alrik Danielson, vd och koncernchef SKF AB
- Carl Bennet, styrelseordförande och vd på Carl Bennet AB samt huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders
- Sylvia Schwaag Serger, vice rektor Lunds universitet
- Johanna Wollert Melin, grundare och styrelseledamot i Trice Imaging, medlem i inkubatorn Stings Advisory Board
- Robert Falck, vd Einride AB.
 
Föredrag och paneldiskussion hålls på engelska och modereras av Therese Larsson Hultin, utrikesanalytiker SvD Näringsliv
 
17.15 Buffé och tid för samtal
 
20.00 Kvällen avrundas

 

Anmälan och kostnad
Inbjudan har gått ut till medlemmar och samarbetspartner och såväl årsmötet som efterföljande seminarium är kostnadsfria för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och inbjudna gäster. Antal platser per företag är begränsat. En avgift på 500 kr exkl. moms debiteras vid no-show.

Är du intresserad av att delta men inte har fått någon inbjudan eller inte är medlem? Välkommen att kontakta Sophia Loader eller Emma Löfvenberg.

Fullmakt
Om ingen från ditt företag kan delta vid årsmötet ser vi gärna att ni skickar oss en fullmakt utställd på en representant från ett annat medlemsföretag.German Swedish Tech Forum invigdes i januari 2017 av Angela Merkel och Stefan Löfven och är en innovationsplattform med syfte att öka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige. Bakom initiativet står Tysk-Svenska Handelskammaren och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Kontaktperson

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

14:00
arrow_forward
20:00
19 apr
2018
Grand Hôtel
Södra Blasieholmshamnen 8
Stockholm

I samarbete med