Din guide till tysk affärskultur

Det är viktigt att förstå den tyska affärskulturen för att lyckas på den tyska marknaden. I häftet "Din guide till tysk affärskultur" av Tysk-Svenska Handelskammarens Ninni Löwgren Tischer lär du dig knepen som krävs. Hur smälter man in i ett tyskt team? Vilken klädkod gäller vid olika tillfällen? Och hur tilltalar man en "Professor Doktor"?

Trots att Tyskland och Sverige ligger varandra geografiskt och kulturellt nära finns det skillnader i affärskulturen. Den förmenta likheten kan vilseleda och utgöra ett spänningsfält. Ninni Löwgren Tischer, chef för avdelningen Market Entry & Business Development på Tysk-Svenska Handelskammaren (just nu mammaledig), har i flera år arbetat med interkulturell rådgivning. Med sina erfarenheter som utgångspunkt har hon skrivit en guide för svenska företagare och beslutsfattare.

Hon förklarar hur hierarkier, beslutsprocesser och möten fungerar i Tyskland. Ninni Löwgren Tischer ger även konkreta tips på hur man hanterar olika jobbsituationer: Ska man ta en kopp kaffe med sina tyska kolleger? Vilka ord ska man undvika i en förhandling?

 

Bokbeställning och pris

Häftet ingår i ett bokpaket med "Der schwedisch-deutsche Businessführer", en bok om svensk affärskultur som du kan ge till dina tyska affärskollegor. Bokpaketet kostar 249 kronor plus frakt.

Ninni Löwgren Tischer, Tysk-Svenska Handelskammaren
Der schwedisch-deutsche Businessführer + Din guide till tysk affärskultur
F.A.Z.-Verlag, 2013
ISBN 978-3-89981-306-7

För att beställa bokpaketet, maila det önskade antalet och din adress till business@handelskammer.se eller fyll i kontaktformuläret nedan (ange då gärna "Din guide till tysk affärskultur" som ämne).

 

Boka in en interkulturell workshop

Tysk-Svenska Handelskammren erbjuder även skräddarsydda interkulturella workshops. Vi tar upp praktiska exempel som bygger på deltagarnas egna erfarenheter. Alla deltagare får ett gratis bokpaket som innehåller häftet "Din guide till tysk affärskultur" och "Der schwedisch-deutsche Businessführer". Kontakta Katrin Kraus vid intresse.

Kontaktperson

Svenja Herrmann

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 94

Kontakta oss gärna med dina frågor och ärenden

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.