Zwei Weihnachtsgeschenke unter einem Weihnachtsbaum

O Tannenbaum: våra tyska tomtetips till dig!

2018-12-05

Snart jul och doften av glögg och pepparkakor påminner oss om att det är hög tid att börja inhandla julklapparna. Men för många av oss blir det allt svårare att komma på uppskattade och bra julklappar till familj och vänner år efter år. Bara lugn, vi har tänkt till åt dig! Här kommer tips på smakliga, smarta och hållbara klappar från några av våra tyska medlemsföretag.

Gör hemmakontoret smartare

Kanske sitter du vid skrivbordet nästan hela dagen och tillbringar din tid med att stirra på skärmen? Efter flera timmars skärmtid kan det ofta göra ont och svida i ögonen. Det kan förstås vara på grund av skärmen i allmänhet men också bero på fel ljus. Den smarta LED- lampan från Leitz gör det möjligt att skapa rätt ljusmiljö anpassat till bland annat din ålder och till arbetsförhållandena. En nyhet som "tut gut"!

Årets julklapp 2018

Efter den varma sommaren är det kanske inte förvånande att även december blev varmare än vanligt. Oavsett om det är ett tecken på klimatförändringar eller inte passar "Årets julklapp" perfekt. Hållbara och återvunna plagg har nämligen utsett av HUI Research som årets julklapp. Vårt medlemsföretag Zalando erbjuder till exempel fina kläder från Adidas som är tillverkade av återvunnet plastavfall från världens stränder. Handla smart säger vi!

En musikalisk resa

Vad sägs om en julklapp i form av en musikalisk resa till Tyskland? Ge bort en avkopplande paus i jul. Eller kanske skäm bort dig själv? Vårt tips är att ta flyget med Lufthansa till en av Tysklands metropoler och att därifrån fortsätta resan med att besöka den fantastiska och klassiska Wiener Johann Strauss konsertgalan eller någon annan av K&K Philharmonikers föreställningar. En riktigt trevlig present för alla älskare av klassisk musik.

Ingen skruv lös

Har du också en släkting eller vän som bara inte kan få nog av att bygga, skruva och fixa? Då blir hen säkert glad när du lägger ett insexnyckel-set från Engelbert Strauss under granen. Hylsnyckeln lossar skruvarna där andra har gett upp för länge sedan och den låga vinkeln ger problemfri och tidsbesparande användning även i mycket trånga arbetsområden. Hela setet är "Made in Germany" och håller förstås högsta kvalitet.

Något till den frivillige golfaren

Förhoppningsvis bjuder årets jul på ett riktigt Winter Wonderland men om bara några månader är det vår igen och då lockar kanske första rundan på golfbanan. En äkta golfare behöver alltid uppgradera utrustningen och vad passar då bättre än Vice Golfs Selected Pack som innehåller totalt 10 stycken premiumgolfbollar med två stycken av varje av Vices modeller? Så får hen möjlighet att hitta sin favorit och göra 2019 till sitt bästa golfår någonsin.

Mer tid i vardagen

Det är inte alltid lätt att få vardagen att gå ihop. Men med AutoCook från Bosch sparar du mycket tid i köket. AutoCook lagar mat på ett enkelt och säkert sätt och med en stor gryta på 5 liter räcker maten till hela familjen. Spara dina egna recept eller välj mellan 50 förinställda program eller över 100 recept i den tillhörande appen. Ställ in när maten ska vara klar och sedan är det bara att hugga in. Auto Cook hittar du bland annat hos Media Markt.

Nya smaker på julbordet

Skulle du vilja se något nytt på julbordet i år? Längtar du kanske efter lite förnyelse och alternativ till den vanliga julölen och julmusten? Låt oss tipsa om Stone Brewings spännande ölsorter som bryggs i ett omgjort gammalt gasverk i den tyska huvudstaden. Varför inte ge årets julbord lite berlinska inslag med Stone White Ghost, en autentisk traditionell Berliner Weisse med smak av knäckebröd, örter och citron? Prost!

Driving Home for Christmas

Oavsett vad som ligger under granen är ofta bästa julklappen att få tillbringa tid med familj och vänner som man kanske inte träffar så ofta under resten av året. Biluthyrningsföretaget Europcar tar fasta på detta och ger alla kunder som hyr en bil i minst en vecka runt julhelgen en extra vecka i julklapp. Så sätt Chris Reas julklassiker ”Driving Home for Christmas” på repeat och ge dig ut på vägarna!

 

Foton: Leitz (1), HUI Research (2), Da Capo Musikmarketing GmbH (3), Engelbert Strauss (4), Vice Golf (5), Bosch (6), Stone Brewing (7), Volkswagen Sverige (8)