Fünf Weihnachtsgeschenke mit roten, braunen und weißen Verpackungen

Frohes Fest: tysk-svenska julklappstips

2020-12-04

Julafton kommer alltid snabbare än man tror och återigen är det dags att handla julklappar. Letar du efter inspiration? Här hittar du fina klappar från några av Tysk-Svenska Handelskammarens medlemsföretag.

Asket – transparent och miljömedvetet mode

Några halsdukar från Asket

Det svenska slow-fashion-modemärket Asket satsar på transparens och miljömedvetenhet. På självutvecklade ”Impact Receipt” visas plaggens ekologiska fotavtryck exakt. Schysta arbetsvillkor genom hela tillverkningskedjan har också högsta prioritet för det Stockholmsbaserade företaget. Halsduken är till exempel gjord av merino- och kashmirull och tillverkas i en liten familjeägd fabrik i Prato, Toscana. Så känns det ännu skönare att mysa i sällskap av den mjuka accessoaren.

BMW – nu som bärhjälp på din rygg!

BMW Motorsport Rucksack ryggsäck backpack

Denna multifunktionella ryggsäck från BMW:s lifestylekollektion är vattentät med vadderat laptopfack, vadderade handtag i form av ett säkerhetsbälte och vadderad ryggförstärkning. Med denna karaktäristiska svartvita design på ryggen sticker du ut som ett riktigt BMW-fan! Finns även som necessär, resväska och bag.


Boob – insvept i merinoull under graviditet och amning

Kvinna med merinoulltröja från Boob

Svenska Boob erbjuder en komplett garderob av hållbara naturmaterial under tiden för graviditet och amning. Möt de kyligare dagarna klädd i sköna baslager tillverkade av mjuk ekologisk merinoull – naturens eget, suveräna funktionsmaterial. Boobs multifunktionella gravid- och amningsplagg i ull andas och transporterar bort fukt så att du håller dig varm och torr när du behöver det som mest. Plagg gjorda för att sitta lika fint före, under och efter graviditeten.

Books on Demand – drömmen om din egen bok

Bilden visar en glad kvinna och man med en bok i Hamburg

Känner du någon som alltid drömt om att få sin egenskrivna bok tryckt? Tyska Books on Demand (BoD) gör det möjligt för amatörförfattare att publicera böcker och e-böcker och sälja dem i bokhandeln. Så snart en beställning gjorts produceras boken och inga kostnader för upplagor uppstår. Tips: Få en gratis publikation innan 31 december 2020 med följande kupongkod: BoD_Jubileum

Linum – design för ditt ombonade hem

Inredningsprylar från Linum

Denna vinter tillbringar vi ännu mer tid hemma än vanligt. Kanske dags för en liten uppfräschning? Designföretaget Linum har i generationer levererat högkvalitativa textilier till hemmets många rum och arbetar nästan uteslutande med naturmaterial. Dessutom finns ett eget färgsystem som utarbetats i decennier som säkerställer att alla Linums produkter passar ihop oavsett när du köper dem.

Nelson Garden – odlingsglädje även för trångbodda

Hydroponiska odlingsladan från Nelson Garden

Småländska Nelson Garden erbjuder kunskap och produkter som gör att fler kan odla mer – året runt, ute som inne. Den hydroponiska odlingslådan Harvy 3 är med sina 39 cm inte bara lättplacerad under julgranen utan även på fönsterbänken i mindre utrymmen. Med den här typen av odlingslåda behövs varken odlingsvana eller jord för att uppnå ett lyckat resultat.


Personlig Almanacka – tidsplanering med unik design

En almanacka med juldesign från Personlig Almanacka

Gör slut med tråkiga och massproducerade kalendrar: Upplandsbaserade Personlig Almanacka har producerat personliga och unika kalendrar i nästan 15 år. Med egen och anpassad design går tidsplaneringen nu som en dans! Kunden kan bestämma alltifrån format och utseende till startmånad. Dessutom kan tillval som en årlig översikt, en måltidsplanerare eller en tacksamhetsdagbok enkelt läggas till.

Röhnisch – sportkläder för alla aktiviteter och säsonger

Sportkläder från Röhnisch
Satsa på ett par nya sköna träningstights från det svenska träningsvarumärket Röhnisch skapat av kvinnor, för kvinnor. Deras populära träningstights med hög midja är både mjuka och stretchiga tillverkade i ett återvunnet funktionsmaterial. Tightsen fungerar lika bra på yogan eller gymmet som i en sportig vardagslook. Vid jobb hemifrån blir de en vardagsfavorit tillsammans med en snygg kavaj framför skärmen!