Bjoorn är världens enda leverantör av fiskbensparkett som klickas ihop.

Foto: Bjoorn

Svenska klickgolv till Tyskland

De så kallade klickgolven har på senare år kommit att revolutionera golvbranschen och ersätta både heltäckningsmattor och traditionell parkett. Idén utvecklades på 1990-talet av Välinge Innovation i Viken utanför Helsingborg som har världspatent på tekniken.

Bjoorn är ett företag som har sitt ursprung i Välinge och som är specialiserat på produktion och försäljning av så kallad stavparkett med klickteknik. Företaget är till exempel den enda leverantören av fiskbensparkett som klickas ihop, utan krav på spikning och limning.  

I fem år har Bjoorn sålt klickgolv på den nordiska marknaden, framförallt via nätet, och arbetar nu med en etablering i Tyskland.

– Den tyska marknaden är stor och kräver stor noggrannhet vad gäller produktinformation och affärsvillkor. I inledningsskedet koncentrerar vi oss till Hamburg och Nordrhein Westfalen, säger affärsutvecklingsansvarige Arnulf von Zedtwitz-Liebenstein.

Målgruppen för Bjoorns klickgolv är framförallt professionella kunder som arkitekter och större byggföretag. Inför etableringen har företaget fått hjälp av Tysk-Svenska Handelskammaren bland annat med att undersöka marknaden och hitta de rätta kontaktytorna.