Foto: Unsplash

Webbinarium: Hur har coronapandemin påskyndat Tysklands digitalisering?

En majoritet av de tyska företagen nämner en påskyndad digitalisering som den allra viktigaste åtgärden för att kunna gå stärkta ur krisen vi nu genomlever. Hur väl står de tyska företagen rustade? Kommer Tyskland kunna ta täten i utvecklingen?

Vi får en aktuell lägesrapport direkt från Tyskland och låter tyska och svenska representanter från näringslivet diskutera den tyska digitala omställningen och behovet av ny teknik. Hotar de teknologiska och digitala innovationerna den i Tyskland så viktiga personliga integriteten? Står företagen inför avgörande vägval när tempot ökar? Vilken betydelse har digitaliseringsinitiativen på EU-nivå? Och vilka affärsmöjligheter finns för tyska och svenska bolag till följd av utvecklingen?

Medverkar gör:
Matthias Heiden, CFO, Software AG
Peter Parycek, ledamot i tyska förbundsregeringens digitaliseringsråd samt chef för kompetenscentret Public IT vid Fraunhofer FOKUS
Patrik Larm, Country Manager Germany, Scrive

Moderator: Valle Wigers, Tysk-Svenska Handelskammaren


Mer om talarna:

Matthias Heiden Software AG

Matthias Heiden började sin karriär på Deutsche Bank och arbetade för mjukvarutillverkaren SAP 2005 - 2017, där han hade flera ledande befattningar och utsågs till CFO 2014. Efter tre år som CFO hos fordonsleverantören SAF-Holland är han sedan juli 2020 CFO för Software AG, ett av Europas största mjukvaruföretag, samt styrelse- och presidiemedlem i Tysk-Svenska Handelskammaren.
 

Peter Parycek är ledamot i Tysklands Digitaliseringsråd och är rådgivare till regeringen med fokus på digitaliseringen i offentlig miljö. Han är specialiserad inom rättsinformatik och chef för Competence Center Public IT på tyska forskningsinstitutet Fraunhofer FOKUS, vars syfte är att driva på samhällets digitalisering.
 

Patrik Larm har lång erfarenhet av digitalisering och snabbväxande tech-bolag och är ansvarig för den tyska marknaden på det svenska tech-bolaget Scrive. Företaget grundades 2010 och har på kort tid blivit marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar och expanderar nu i Tyskland.För vem:
Webbinariet hålls på engelska och riktar sig till tyska och svenska företag inom alla branscher, myndigheter samt aktörer inom forskning och utveckling. Det är kostnadsfritt att delta för medlemsföretag.

Är du medlem och inte har fått inbjudan är du välkommen att kontakta projektledare Sophia Loader.

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

 

Detta är ett webbinarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

14:00
arrow_forward
15:00
1 feb
2021
Online
Stockholm