Ett collage på tre bilder: En elledning, Frankfurts skyline, en elbil som laddas

Tyska fordonsindustrin i förändring – är elfordonet framtiden?

Vill du veta mer om den tyska fordonsindustrin och vilka affärsmöjligheter som finns för svenska SMF:er i Tyskland? Var med på vårt seminarium i Göteborg: onsdag den 5:e februari 2020, kl 14.00 -16.00.

Tyskland är fordonsindustrins vagga. För första gången i dess historia skakas hela branschen om på grund av de stora förändringarna som pågår i och med omställningen till ett mer hållbart samhälle. Frågan är – vart är vi på väg? Är förbränningsmotorn död och vilka teknologier kommer att visa vägen in i framtiden? Är det el, vätgas eller alternativa drivmedel? I detta skede finns det möjligheter för svenska företag som jobbar med innovativa och energirelevanta produkter och tjänster att etablera sig på den tyska marknaden. Kom och var med på seminariet!

Tysk-Svenska Handelskammaren har under 2019 kartlagt den tyska underleverantörsindustrin inom fordonsbranschen med fokus på elektrifiering och klimatsmarta teknologier. Målet med kartläggningen har varit att identifiera områden där svenska företag har goda chanser att etablera sig på den tyska fordonsmarknaden. Tysk-Svenska Handelskammaren och Energimyndigheten kommer också att genomföra en aktivitet som syftar till att sammanföra svenska innovativa SMF:er med ett stort tyskt företag inom branschen.

Göran Stegrin, Senior Business Developer vid Energimyndigheten välkomnar och berättar mer om projektet ”Match-Making”. Katrin Kraus, senior projektledare vid Tysk-Svenska Handelskammaren ger en inblick i rapporten om den tyska underleverantörsindustrin, inklusive potentiella affärsområden för svenska företag. Stefan Büchele, Manager International Business vid e-mobile BW berättar mer om de projekt som delstaten Baden-Württemberg investerar i. Baden-Württemberg är delstaten där det finns flest fordonsrelevanta företag i hela Tyskland, OEM:er och underleverantörer. Seminariet avrundas med en kort insyn av Peter Bryntesson vid Fordonskomponentgruppen om vad som händer just nu i Sveriges underleverantörsindustri.

Seminariet är ett initiativ av Energimyndigheten och arrangeras i samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren och FKG (Fordonskomponentgruppen).

Program (på engelska):
 
 

13.30 Registration
14.00 Welcome note – Göran Stegrin, Energimyndigheten /Swedish Energy Agency
14.10 German automotive industry – a disrupted industry/a industry under
transformation – Katrin Kraus, German-Swedish Chamber of Commerce
14.50 German Expert – Stefan Büchele, e-mobile BW initiatives/projects in
Baden-Württemberg (presentation in english)
15.20 Swedish Expert – Peter Bryntesson, FKG
15.35 Short introduction ”Match-making” project – Göran Stegrin
15.45 End of program, get together
Moderation: German-Swedish Chamber of Commerce

Seminariet äger rum i centrala Göteborg och hålls på svenska. Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla företag inom fordonsindustrin med energirelevans som är intresserade av att etablera sig i Tyskland. Antalet platser är begränsade och anmälan krävs. För no-show debiteras 500 kronor + moms. För mer information kontakta gärna Katrin Kraus. Välkomna!

Anmäl dig här!

Kontaktperson

Katrin Kraus

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 75

14:00
arrow_forward
16:00
5 feb
2020
Lindholmen Science Park
Göteborg

I samarbete med