Träffa innovativa tyska företag inom lättvikt!

På uppdrag av det tyska näringsdepartementet (BMWK) arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren en studieresa för en tysk företagsdelegation till Sverige. Målet med resan är att företagen ska få lära känna den svenska lättviktsmarknaden och skaffa sig nya kontakter.

Under studieresan kommer vi bland annat att besöka spännande företag och organisationer i både Stockholm och Göteborg. Skulle ni vilja komma i kontakt med något av de deltagande tyska företagen så finns följande möjligheter under resans gång:

Lunchmingel den 17/5 i Stockholm
Tysk-Svenska Handelskammaren, kl.10.00-13.00

Preliminärt program enligt nedan:

Kl. 10.00 Lättviktsmarknaden i Tyskland - Werner Loscheider, BMWK

Kl. 10.15 Lättviktsmarknaden i Sverige - KTH & Swerim

Kl. 11.00 Individuella pitchar av de tyska delegationsföretagen

Kl. 11.30 Lunchmingel med möjlighet till individuella möten med de tyska deltagarna/företagen

Kl. 13.00 Minglet avrundas

Anmäl dig här till nätverkslunchen i Stockholm!
 

Nätverksmingel den 18/5 i Göteborg
Lindholmen Science Park,
 L's Resto, kl.16.00 - 18.00

Kort presentation av samtliga tyska deltagare (individuella pitchar på cirka 2–3 minuter per företag)

Mingel och möjlighet till individuella möten med de tyska deltagarna/företagen

Minglet avrundas kl.18.00

Anmäl dig här till nätverkskvällen i Göteborg!

 

Individuella möten med de tyska företagen

Tid för individuella möten i Stockholm finns tisdagen den 17/5 mellan kl. 11.30–13.00 (Tyska-Svenska Handelskammaren).

Tid för individuella möten i Göteborg finns onsdagen den 18/5 mellan kl. 16.00–18.00 (Lindholmen Science Park) samt torsdagen den 19/5 kl. 12.00–16.30 (TBD)

Önskar ni boka ett individuellt möte med ett av de tyska företagen? Kontakta Katrin Kraus-Wikholm (katrin.kraus@handelskammer.se) som koordinerar de individuella samtalen.

 

Följande tyska företag ingår i delegationen:

 • Aluprof Aluminiumprofile GmbH, www.aluprof.de – fokus på tillverkning och bearbetning av aluminium. Är intresserade av svenska kontakter inom fordonsindustrin.
 • RIFTEC GmbH, www.riftec.de – fokus på bearbetning av aluminiumkomponenter framför allt genom aluminiumsvetsning. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, fartygs- och flygindustrin.
 • Fischer Rohrtechnik GmbH, www.fischer-group.com – fokus på tillverkning av aluminiumkomponenter (aluminium varmformning). Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, fartygs- och flygindustrin.
 • Vorrichtungsbau Giggel GmbH, www.giggel – fokus på tillverkning av prototyper och små serier av fordonskomponenter. Är intresserade av svenska kontakter inom fordonsindustrin.
 • CTC GmbH, www.ctc-composites.com – R&D-tjänster för innovativ lättviktsteknik/-material/-konstruktion. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, fartygs- och flygindustrin.
 • C.F. Maier Europlast GmbH & Co KG, www.c-f-maier.de – Leverantör av systemkomponenter av fiberförstärkt plast och komposit inklusive montering och ytbehandling. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, fartygs- och flygindustrin.
 • Lava-X GmbH, www.lava-x.de – Erbjuder en ny metod av lasersvetsning i vakuum, produktrelaterade maskiner, processutveckling samt kontraktstillverkning. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons- och flygindustrin.
 • Mahr Metering Systems GmbH, www.metering.mahr.com Maskintillverkare för lågtrycksblandnings- och dispenseringsmaskiner. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, fartygs- och flygindustrin.
 • Hufschmied Zerspannungssysteme GmbH, www.hufschmied.net Utveckling och tillverkning av verktyg med fokus på lättvikt och andra material. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons- och flygindustrin.

Utöver företagen ovan deltar även tre renommerade forskningsinstitut:

 • Fraunhofer LBF, www.lbf.fraunhofer.de – LBF:s huvudsakliga tjänsteerbjudande omfattar Digital Engineering, Smart Solutions, Reliability Design, Circular Economy, Lightweight Design och Future Mobility. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, flyg- och fartygsindustrin samt forskningsmöjligheter.
 • Fraunhofer IPK, www.ipk.fraunhofer.de – IPK är R&D-partner för företag inom svetsteknik med fokusområdet lättviktsstålkonstruktion. Är intresserade av svenska kontakter inom fordons-, flyg- och fartygsindustrin samt forskningsmöjligheter.
 • Fraunhofer IWU, www.iwu.fraunhofer.de

Kontakt

Katrin Kraus-Wikholm

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 75

10:00
arrow_forward
16:30
17 maj
arrow_forward
19 maj
2022
Stockholm
Göteborg

I samarbete med