Ett collage bestående av två bilder: Några vindkraftverk i kvällssolen, en tallrik och ett vinglas på ett bort

Foto: Enercon/Pixabay

Studiebesök med lunch hos tyska vindkraftsföretaget Enercon

På denna lunch får vi komma innanför väggarna hos det tyska vindkraftsföretaget Enercon som har produktion i Landskrona.

Energifrågan blir allt viktigare på vägen mot ett hållbart samhälle. I Sverige står vi inför en successiv utfasning av kärnkraften och en utveckling mot 100 procent förnybart under de kommande årtiondena – samtidigt som både bilar och industriella processer ska elektrifieras och elbehovet väntas öka. Hur gör Enercon för att vara en del av denna omställningsprocess och hur påverkas de av utgången av riksdagsvalet?

Det tyska företaget har verkat på den svenska marknaden sedan slutet av 1990-talet och vi får en exklusiv visning av deras produktion av vindkraftstorn i Landskrona. Vi får ta del av deras bild av den svenska marknaden för vindkraft och förnybar energi, men de kommer också att ge oss sin syn på hemmamarknaden Tyskland samt Europa.

Program

11.30 Enercon och Tysk-Svenska Handelskammaren hälsar välkomna och kort introduktion
11.45 Information om energimarknaden för vindkraft och förnybar energi i Sverige och Tyskland
12.15 Guidning ute i produktionen
13.00 Lunch
13.30

Evenemanget avrundas

För vem
Evenemanget riktar sig till dig som är medlem hos Tysk-Svenska Handelskammaren.

Övrigt
Evenemanget är kostnadsfritt för dig som är medlem i Tysk-Svenska Handelskammaren och Enercon bjuder på lunch. Antalet deltagare är begränsat. Vid no-show debiteras 500 kronor + moms.

Välkommen på en spännande visning och lunch!

 

Du är inte medlem men är intresserad av att delta? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

Kontaktperson

Sophia Loader

Event- och konferensansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

11:30
arrow_forward
13:30
14 sep
2018
Enercon
Svetsgatan 9
Landskrona

I samarbete med