Foto: Siemens Energy AB

Foto: Siemens Energy AB

Foto: Siemens Energy AB

Studiebesök hos Siemens Energy: Lär dig det senaste inom additiv tillverkning och vätgasteknik i bruk

Tillsammans med Siemens Energy bjuder Tysk-Svenska Handelskammaren in till ett exklusivt studiebesök i bolagets produktionsanläggning i Finspång, med fokus på additive manufacturing (3D printing) och Zero Emission Hydrogen Centre.

Med sin utveckling, tillverkning och export av gasturbiner till kunder över hela världen har Siemens Energy AB satt östgötska Finspång på den industriella kartan. De var tidiga pionjärer med att testa nya additiva tillverkningsmetoder och den första 3D-skrivaren köptes redan 2009, när metoden ännu var i sin linda. Med den kunde man testa det nya arbetssättet och förstå vilka krav som både maskiner och digitala system skulle behöva uppfylla för att metoden skulle kunna bli en del i industrianläggningens verktygslåda.

Inom forskningsprojektet Zero Emission Hydrogen Turbine Center (ZEHTC) har Siemens Energy även byggt upp en demonstrationsanläggning för att visa upp ett flexibelt och hållbart energisystem som förbinder gasturbiner med vätgas, förnybar energi och energilagring. Forskningsprojektet har genererat värdefulla insikter för att kunna accelerera in i en koldioxidfri energiframtid.

Missa inte detta tillfälle om ditt företag är verksamt inom energi och tillverkning. Kontakta oss för mer information.

Kontakt

Charlotte Renström

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

10:30
arrow_forward
14:30
4 okt
2022
Siemens Energy AB
Slottsvägen 2-6
Finspång