En tysk flagga, blå himmel på Tysk-Svenska Handelskammarens hemsida

Seminarium: Framgång Tyskland

Handelskammaren Värmland bjuder in till detta seminarium i Karlstad. Seminariet riktar sig till företag som är verksamma i Tyskland i dag och till dig som är intresserad av att etablera dig i landet. Du kanske redan har etablerat dig i Tyskland och vill växa? Eller så vill du veta mer om möjligheterna och få konkreta tips och råd inför din etablering. Seminariet ger dig en bra grund för att bli framgångsrik i Tyskland.

På programmet

• Vad bör du tänka på innan du etablerar företaget i Tyskland?
• Hur hittar du kunder och samarbetspartners?
• Kulturella skillnader att ta hänsyn till.
• Hur fungerar marknadsföring i Tyskland?
• Fungerar engelska eller måste ni kommunicera på tyska?
• Möjligheter med den växande e-handeln (bland annat Amazon).
• Hur kan du finansiera din exportsatsning?

Seminariet handlar också om branschkluster, affärsmöten, mässor, trender, delstatsstruktur och regioner, upplägg för distribution, checklista marknadsinträde och möjligheter för att lära sig tyska.

På plats finns Max Björk från Proplate som har många tyska storkunder och en lång erfarenhet av att göra affärer med företag i landet. Han kommer att dela med sig av sina råd utifrån de erfarenheter han samlat på sig under åren. Dessutom möter vi Catarina Bjällfalk från Schenker som ger oss tips i hur vi ska tänka vad gäller transporter till och från Tyskland.

Utbildare

Vår expert Verena Adamheit är utbildad historiker och har en bakgrund inom public affairs. Hon är tysk och har bott i Sverige i åtta år. Sedan sex år tillbaka jobbar hon på Tysk-Svenska Handelskammaren som senior projektledare på avdelningen Market Entry & Business Development. Verena hjälper tyska och svenska företag att etablera sig på de båda marknaderna. Hon ansvarar bland annat för Energimyndighetens Tysklandsprogram och German Swedish Tech Forum.

Martin Henningsson arbetar med internationell affärsutveckling vid Västsvenska Handelskammaren. Med erfarenhet av internationella affärsprojekt har han assisterat tusentals små och stora företag med både strategiska och operativa frågor om internationalisering. Genom Handelskammaren Värmland kan Martin stötta dig och ditt bolag när du söker nya marknader, exportkontakter, leverantörer, etableringsinformation eller annan internationell assistans.

Program

Kl 11.45 Registrering och gemensam lunch
Kl 12.15 Seminariet börjar
Kl 14-14.15 (ca) Fikapaus
Kl 15.30 Dagen avslutas

 

Efter seminariet avrundas dagen med en mingel där du kan dela erfarenheter och ställa frågor till Verena och Martin samt andra deltagare. Du kan även boka in korta möten med Verena och Martin efter seminariet. Du är också välkommen att boka in ett längre möte med Martin och oss på Handelskammaren Värmland efter seminariet.

Har du frågor? Här finns ytterligare information och kontaktpersonen på Handelskammaren Värmland.

 

11:45
arrow_forward
15:30
20 mar
2019
Handelskammaren Värmland
Tullhusgatan 1A
Karlstad

I samarbete med