Foto: BASF SE

Seminarium: Förnybar kemi från nordisk skog - hur växlar vi upp?

Välkommen till detta seminarium som fokuserar på transformationen till en mer förnybar och fossilfri kemi- och materialindustri och hur vi kan snabba på utvecklingen. Var står vi idag? Vad krävs av kemiindustri, tillverkande industri och politiker för att nå miljömålen? Vad vill den nya regeringen?

Sverige har som mål att bli en av världens första fossilfria länder. Förnybara eller ”gröna” råmaterial är benämningen på biomassa från bland annat växter och mikroorganismer som används industriellt. Användningen av förnybara råmaterial, särskilt i de nordiska länderna med stora ytor av skog, har fått stor uppmärksamhet och utvecklingen går nu snabbt framåt. Detaljhandeln är bara ett exempel på branscher som nu åtagit sig att endast använda fossilfria eller återvunna plastförpackningar i sina butiker från 2030.

Tysk-Svenska Handelskammaren bjuder tillsammans med BASF in till en spännande eftermiddag där du kommer att få insikter om hur kemiindustrin redan idag bidrar till omvandlingen till ett mer hållbart samhälle genom att använda förnybara råvaror och produkter i alla faser av värdekedjan. Under seminariet vill vi diskutera med dig hur kemidrivna innovationer kan göra det möjligt för företag från nästan alla branscher att möta dagens och framtida behov för ett hållbart samhälle. Nya biomassbalanserade material som minskar CO2-belastningen kommer visas av Klättermusen (kläder), SIG Combibloc (förpackningar Signature Pack) och BASF Coatings Refinish (lack).

Medverkar gör Cordula Mock-Knoblauch, chef för förnybart och hållbarhet inom BASF, Svante Axelsson, nationell samordnare på Fossilfritt Sverige, Tomas Nilsson, vd för Sekab, Magnus Berg, näringspolitisk chef på Skogsindustrierna och riksdagsledamot Kristina Yngwe, ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet. Moderator är Eva Krutmeijer, bland annat styrelseledamot i Stiftelsen Forskning & Framsteg.

 

För vem:
Detta evenemang vänder sig till dig som är beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter samt politiker och opinionsbildare som vill driva innovationer för en hållbar framtid.
 

Program:

16.30 Registrering och välkomstdryck
17.00 Seminarium och diskussion (hålls på engelska)
18.30 Buffé och mingel
20.00

Kvällen rundas av
 

Anmälan:
Detta evenemang är kostnadsfritt för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och inbjudna gäster. För no-show debiteras 500 kronor + moms.

 


Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den nya innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Kontaktperson

Sophia Loader

Event- och konferensansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

16:30
arrow_forward
20:00
21 nov
2018
World Trade Center
Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1
Stockholm

I samarbete med