Ett collage bestående av två bilder: Martin Luther och Tyska kyrkan i Stockholm

Foto: Public domain/Wikimedia Commons/Fredrik Rubensson/Flickr.com

Luther och svenskarna: Finns det protestantiska värderingar i näringslivet idag?

I oktober arrangerar Internationella Martin Lutherstiftelsen den elfte Lutherkonferensen i Stockholm. I en paneldebatt med både tyska och svenska deltagare diskuteras frågan om hur det ligger till med protestantiska värderingar i näringslivet idag.

Introduktionen till paneldebatten hålls av Per Svensson, politisk redaktör på Dagens Nyheter och författare till boken "Frihet, jämlikhet, reformation! 500 år med Luther". I panelen medverkar bland andra Wanja Lundby-Wedin, förste vice ordförande i Svenska kyrkans styrelse och f.d. ordförande i LO, Martin Kauffner, CFO Lidl Sverige, och Signhild Arnegård Hansen, grundare av Svenska Lantchips och f.d. ordförande i Svenskt Näringsliv.

Efter konferensen bjuder Internationella Martin Lutherstiftelsen även in till prisceremoni för Lutherrosen 2018, ett pris för samhällsansvar och modigt entreprenörskap. Årets pristagare är Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i bland annat Clas Ohlson och Systembolaget. Ceremonin äger rum i Tyska kyrkan, Svartmangatan 16, Stockholm, kl. 18.30 den 20 oktober.

Hela programmet och anmälningsformuläret hittar du här.

15:00
arrow_forward
17:30
20 okt
2018
Konstakademien
Fredsgatan 12 / Jakobsgatan 27c
Stockholm