Andreas Kuhlmann and Robert Andrén

Foto: Dena/Energimyndigheten/Unsplash

Jubileumswebbinarium: Framtidens energisystem – vart är vi på väg?

Elektrifieringen i samhället ökar behovet av energi. Samtidigt ska den komma från fossilfri respektive förnybar elproduktion. I Tysk-Svenska Handelskammarens jubileumssamtal möts cheferna för Tysklands och Sveriges energimyndigheter om framtidens energiförsörjning.

I september går Tyskland till val och en ny förbundskansler tar över. Några månader senare ska kärnkraften i landet fasas ut för gott och steg för steg ersättas med förnybara energikällor. I Sverige håller Energimyndigheten på att ta fram en övergripande strategi för vätgasens roll i det svenska energisystemet och omställningen till fossilfrihet som ska presenteras i höst. Tysk-Svenska Handelskammaren tar tempen på energifrågan i Tyskland och Sverige:

  • Hur långt har Tyskland kommit efter 10 år av ”Energiewende”? Vilka lärdomar har man dragit av olika åtgärder och stimulanser och kommer de ambitiösa målen att nås?
  • Vad betyder utfasningen av kärnkraften för det tysk-svenska samarbetet på energiområdet?
  • Vilken roll spelar vätgasen i de framtida energisystemen i Sverige och Tyskland?
  • Kommer elen att räcka?

Välkommen till en diskussion mellan Andreas Kuhlmann, vd för tyska energiorganisationen Deutsche Energiagentur (Dena), och Robert Andrén, generaldirektör på Energimyndigheten. Samtalet leds av Roger Strandahl, kommunikationschef på Uniper Sverige.

För vem
Webbinariet hålls på engelska. Det vänder sig till våra medlemmar och är kostnadsfritt. Nyfiken på att bli medlem? Kontakta oss eller läs mer här om vad det innebär.

I år fyller Tysk-Svenska Handelskammaren 70 år och det firar vi med att bjuda på en serie webbsända möten mellan tyska och svenska personligheter.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

11:00
arrow_forward
12:00
25 okt
2021
Webbinarium
Online