Besök SKF:s nya Industrie 4.0-fabrik i Göteborg (fullbokat)

Nyfiken på hur Industrie 4.0 fungerar i verkligheten?

I april invigde SKF en fullt automatiserad och digital produktionsprocess i rullagertillverkningen i Göteborg. Den nya produktionsenheten är den första i sitt slag att tas i drift inom SKF-koncernen och ingår i ett program för nästa generations tillverkningsteknologi inom företaget. Med hjälp av digital teknik kopplas hela värdekedjan samman i produktionsprocessen från inflödet av komponenter till leverans av produkt till slutanvändare. Dessutom kombineras mobil infrastruktur med tillverkningsprocessen i syfte att öka effektiviteten. Den nya Industrie 4.0-fabriken har förkortat ledtiderna.

Inom ramen för German Swedish Tech Forum, den nya innovationsplattformen för tyskt och svenskt näringsliv som Tysk-Svenska Handelskammaren driver tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), har vi nu möjlighet att bjuda in ett begränsat antal representanter från industrin till ett besök i tillverkningen. 

Under eftermiddagen medverkar bland annat Alrik Danielson, vd och koncernchef för AB SKF,
Göran Gummeson från Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse och Erik Lundén, Global Account Manager, Siemens AB.

Program
13.00 Samling i receptionen hos SKF. Guidad tur med Anders Classon och Lars Werner, SKF. 
15.00 Besöket avslutas

Anmälan och kostnad
Studiebesöket är kostnadsfritt och vänder sig till Tysk-Svenska Handelskammarens medlemmar samt av handelskammaren och IVA inbjudna gäster inom tillverkningsindustrin. För no-show debiteras 500 SEK + moms.

Studiebesöket är fullbokat. Har du frågor?  Välkommen att kontakta Sophia Loader.

 

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

13:00
arrow_forward
15:00
1 dec
2017
OBS! Nytt datum
Hos SKF, Hornsgatan 1
Göteborg