Deutsch-Schwedische Handelskammer sucht Rezeptionist (m/w/d) für Elternzeitvertretung

Är du serviceorienterad och har det som roligast när du har varierande arbetsuppgifter? Trivs du i en interkulturell miljö och är en genuin teamspelare? Då söker vi just dig som tysktalande receptionist för ett föräldravikariat på vårt huvudkontor i Stockholm!

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den naturliga tjänste- och medlemsorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Vi tillhör det globala nätet av tyska utlandshandelskamrar, AHK, och är med cirka 1200 medlemsföretag och över 50 medarbetare i Stockholm, Göteborg samt Malmö den största utlandshandelskammaren i Sverige.

Office Management tar hand om receptionen samt kontorsfrågor. Idag består Office Management av två personer som ger intern service till våra kollegor. Vi söker en vikarierande receptionist med god möjlighet till fastanställning.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som del av Office Management och receptionist är du den första kontaktperson som möter våra kunder vid besök, telefonsamtal eller mejl, både på tyska och på svenska. Du svarar på kundförfrågningar, bland annat genom eget researcharbete, eller hänvisning till sakkunniga inom handelskammaren. Du ansvarar för posthantering och administration av bud och försändelser. Du ansvarar även för beställning av kontorsmaterial och övriga förbrukningsvaror.

Office Management har ett nära samarbete med alla andra avdelningar på Handelskammaren och det kan ingå assistens med administrativt arbete, inköp och service samt att vid stora event att agera som konferensvärd/värdinna.

DIN PROFIL

Du har en utbildning på minst gymnasienivå samt flera års erfarenhet inom receptionistarbete eller servicebranschen. Du behärskar tyska och svenska språket i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och Officepaketet, framför allt Outlook, Word, Excel och Powerpoint, tillhör din vardag. Vi jobbar med Dstny (fd. Soluno) som växellösning. Erfarenhet med SharePoint är meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du gillar att omge dig med människor, är serviceinriktad, självgående, flexibel och stresstålig. Det krävs också att du är en genuin teamspelare som samarbetar väl tillsammans med andra kollegor. Du har en hög känsla för service och trivs med att vara spindeln i nätet.

VI ERBJUDER

Tysk-Svenska Handelskammarens medarbetare sitter i centralt belägna och fräscha kontor i Stockholm. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag av både tysk och svensk kultur.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig en konkurrenskraftig anställning med fördelaktiga villkor.

Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde i september 2022 för ett år framåt för att börja med. Samtidigt finns det goda möjligheter till fast anställning därefter pga. planerad pensionering av Office Managements andra kollega. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev senast 10 juni via denna länk.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR-ansvarige Franziska Hatami Anderson.

Kontakt

Franziska Hatami Anderson

Human Resources

Telefon

+46-8-665 18 53