Ett hotell byggt i trä omgivet av lummiga träd

Hotellet Land of Green

Foto: Land of Green

Vi tipsar om tyska hotellpärlor för din sommarsemester

2022-06-20

Coronapandemins hårda inresebestämmelser är ett minne blott och Sommartyskland ligger öppet för svenska resenärer. Här kommer några tips bortom allfarvägen, som alla nås smidigt med både bil och vårt medlemsföretag Snälltåget, vars nya linje Stockholm-Malmö-Hamburg-Berlin gör succé.

När svenskar reser utomlands hamnar Tyskland högt upp på listan. Fortfarande dominerar flyg, buss- och bilresenärerna, men med utökade möjligheter hoppas tågbolagen kunna öka sin andel, som i skrivande stund utgör runt 8 procent. Från den 1 juni 2022 krävs inte längre negativt test eller bevis på fullständig vaccinering eller tillfrisknande vid inresa i Tyskland. Handelskammaren tipsar genom Tyska Turistbyrån om några spännande hotellpärlor.
 

1) Strandhaus: Med tåget från Malmö är du i den tyska huvudstaden på cirka elva timmar och om du fortsätter en bit med regionaltåget kommer du till detta härliga hotell i Spreewaldområdet söder om Berlin. Området har sitt namn efter floden Spree som där delar sig i flera armar och vid högt vattenstånd översvämmar den kringliggande marken. I övrigt är regionen också känd för sin inlagda gurka.
 

2) I det Unesco-skyddade flodlandskapet Elbe i Brandenburg utanför Berlin ligger Ahead Burghotel, som är ett veganskt, klimatpositivt och hållbart gömställe. Här ges möjlighet till meditation och yoga, men också vandring, simning, och kanotpaddling. Njut på solterrassen eller i frukostsalongen och titta ut över den imponerande slottsträdgården. 
 

3) Från Malmö är det bara sju timmar till Hamburg och därifrån är det bara en kort bil- eller tågresa till hotellet Land of Green i Worpswede i närheten av Bremen. Platsen är berömd för att ha huserat den mest kända konstnärskolonin i Tyskland. Som namnet avslöjar utlovas en naturnära vistelse. Ett utmärkt val om man vill besöka båda städer!
 

Slutligen vill vi varmt rekommendera våra medlemmar Scandic, som med hotell i Berlin, Frankfurt, Hamburg och München ser till att täcka in vitt skilda delar av Förbundsrepubliken och fyller alla behov hos de resenärer som törstar efter storstadspuls, samt Westend Hotel i Nordrhein-Westfalens stolthet Köln, tillika Tysklands äldsta storstad.

Vill du ha tips på några svenska hotellpärlor? Läs den här artikeln.

Gute Reise!