Foto: Mel Poole / Unsplash

Överraska med tysk-svenska julklappar!

2022-12-14

Julafton står för dörren och klappjakten är i full gång. Letar du efter inspiration? Tysk-Svenska Handelskammaren har sammanställt en lista med fina presentidéer från våra medlemsföretag. Till höger om artikeln hittar du även vår spellista med tyska julklassiker som garanterat förhöjer julstämningen.

Falke – värmande klappar till hela familjen 

Falke

Mjuka paket? Ja, bitte! Sedan 1895 tillverkar det tyska anrika familjeföretaget Falke strumpor och andra klädesplagg av högkvalitativa material som kashmir, merinoull och silke. Idag är Falke ett av världens mest respekterade strumpvarumärken, kännetecknat av gediget hantverk och välbalanserade passformer. För extra värme i vinterkängan eller till den glammiga nyårsstassen – Falke har något för alla tillfällen. 

 

Hikki – vedsprakande produkter för alla sinnen 

Hikki

Skänk dina nära och kära en värmande utomhusstund vid Lillhälla eldstad från Hikki. Koka en kopp kaffe i trädgården eller fira in det nya året med en vintergrillning och efterföljande glögg. Kanske till och med ta utomhusmatlagningen till en ännu högre nivå med Faster Greta – en bakugn, vedeldad pizzaugn och öppen spis för utomhusbruk. Perfekt för pizza- och brödbak och all slags ugnsmatlagning. Den kanske mest autentiska upplevelsen erbjuder det vedeldade utomhusbadkaret Bohem med inbyggd kamin. Nyfiken? Spana in Hikkis aktuella julrabatter. 
 

Miele – sätt guldkant på tillvaron 

Miele

Glögg i all ära, men inget går upp mot att starta dagen med en god espresso. En lyxig kaffeupplevelse är garanterat ett vinnande julklappskoncept. Hos Miele finns hushållsprodukter av hög kvalitet för hemmets alla vrår, från kaffemaskiner för extra intensiv kaffearom till energisnåla och vattensparande diskmaskiner. Dags att städa ut det gamla innan vi ringer in det nya? Uppgradera hemmet med en högteknologisk sladdlös dammsugare som tacklar de allra mest envisa hundhåren.


Rebelle – hållbar stil med vintage 

Rebelle

Undvik julens slit och släng – samla hållbarhetspoäng! Vårt medlemsföretag Rebelle erbjuder tidlösa modeklassiker från märken som Louis Vuitton, Prada, Gucci, Chanel och Hermès i vintageformat. Botanisera online bland över 200 000 modeprodukter där samtliga varor är äkthetskontrollerade. Har du egna designerplagg i garderoben som inte längre används? Genom Rebelle kan du även sälja dina märkesplagg och accessoarer. 


Stena Line – med färjan till hjärtat av Europa 

Tysk småstad

Pulserande storstäder, dramatiska alplandskap, vinodlingar eller biergärten – ge bort en Tysklandsupplevelse med Stena Line. Med färjan till den tyska Östersjökusten är det enkelt att fortsätta genom landet med antingen tåg eller bil, eller stanna i norr och utforska och den tyska “rivieran”. Varför inte bjuda med dig själv? Vi garanterar goda möjligheter att damma av tyskan inför nästa tyska affärslunch.  

  

Tysk-Svenska Handelskammaren önskar dig en riktigt God jul och ett Gott nytt år!