Supermodern bil / supermodernes Auto

Foto: VDA / Angelika Zinzow

Festivalområdet för IAA / Festivalgelände IAA

Foto: VDA / Mario Drescher

Framtidens cykel / Fahrrad der Zukunft

Foto: VDA / Mario Drescher

IAA Mobility 2023 – säkra din plats på världens ledande mobilitetsmässa

2023-01-18

Den 5-10 september 2023 går IAA Mobility 2023 av stapeln i Tyskland. Mässan har omformats från den klassiska bilmässan i Frankfurt till den holistiska mobilitetsplattformen i hjärtat av München. Tysk-Svenska Handelskammaren, representant för Messe München i Sverige, redogör här för de främsta anledningarna till varför det är viktigt att vara på plats. 

Genom möjligheten att testköra de nya produkterna och tjänsterna finns stor potential att skapa en efterfrågan och imponera på teknikintresserade slutkonsumenter. Münchens innerstad kommer att fyllas med revolutionerande urbana mobilitetslösningar som passar alla.  

– IAA Mobility innebär en perfekt mix av business och möjligheten till minnesvärda färgsprakande upplevelser som tar publiken med storm. En häftig blandning av modernitet och kunskap som byggts upp över decennier en ljummen septemberkväll i magnifika München, säger Moa Zeidlitz, projektledare för IAA Mobility på Tysk-Svenska Handelskammaren. 

Vad gör IAA Mobility så intressant för svenska företag? 

Mobilitet idag betyder så mycket mer än att ta sig från punkt A till punkt B. Det innefattar högteknologiska lösningar för säkerhet, energibesparing och kommunikation som utmynnar i en kompatibilitet med framtidens smarta städer. Mässan följer ledorden mobility, sustainability, tech och samlar samtliga mobilitetsbranschens aktörer. Ett stort antal möjligheter till exponering erbjuds för att passa varje deltagares behov, allt från sponsringsmöjligheter till talarplatser och färdiga monterpaket.

– IAA Mobility är den ledande globala världsplattformen för mobilitet och all omgivande mobilitetsteknik. Mässans fyra konceptpelare möjliggör ett utbyte på alla plan och maximerar möjligheterna för alla deltagare att hitta det de söker på IAA Mobility. Även om man inte själv ställer ut finns med andra ord många anledningar att besöka mässan, säger Moa Zeidlitz.

Många förknippar IAA med den klassiska bilshowen i Frankfurt, vilket inte är så konstigt med tanke på att mässan öppnade sina portar för första gången redan 1897. Sedan 2021 har mässan en ny skepnad i IAA Mobility och arrangeras av Messe München. Centralt för den nya mässan är att förmedla hur mobilitetsbranschen förändras. Det går inte längre tänka ”bara” bil, utan man behöver ta hänsyn till hela mobilitetsekosystemet för att lyckas på marknaden och skapa ett säkert system som skyddar både människa och natur. Visionen är att allt ska hänga samman för att skapa en trafik- och stadsmiljö som är säkrare och mer miljövänlig samtidigt som man tillgodoser det stora behovet av rörelse som alltid funnits. 

Teman och format 2023 

Mässans huvudteman är autonom, uppkopplad och hållbar mobilitet inom den cirkulära ekonomin, digitala innovationer och data samt infrastrukturens roll för smarta städer. Fyra format presenteras besökarna: 

  • IAA Conference  

Industrins beslutsfattare och politiska företrädare lyssnar och talar inom ramen för konferensprogrammet. På IAA Mobility 2021 medverkade bland annat Ola Källenius (Mercedes Benz), Oliver Blume (Volkswagen/Porsche) och Angela Merkel. Med över 500 visionärer och beslutsfattare på tre olika scener stärks en medvetenhet och relevans för mobilitetsfrågor och kursen för branschens utveckling stakas ut. Positionera er genom att komma med eget innehåll och få ytterligare synlighet genom att medverka som sponsor eller partner. Tips! Call for content för IAA Conference är öppet fram till 31 januari 2023 (länk

  • IAA Summit 

Mer än ett klassiskt B2B-evenemang. Framtidsorienterade visioner läggs fram av de ledande internationella företagen vilka deltar med många representanter från flertalet sektorer. På så sätt kan innovationer också diskuteras i ett socialt och politiskt sammanhang, t.ex. lösningar för smarta städer eller rörlighet i städer och på landsbygden.   

Förutom dialog- och nätverksområden och nätverksevenemang kommer IAA-konferensen att äga rum på IAA Summit.  

  • IAA Blue Lane 

Här kan experterna och allmänheten själva prova hur framtidens mobilitet kommer att kännas, från elcykel till självkörande fordon, från förarassistanssystem till laddningsinfrastruktur, här presenteras fordon, teknik och koncept. Perfekt för att ta med sig innovationer ut på gatorna. För utställare erbjuds högprofilerade montrar och varumärkeslogotyper längs testbanan. För besökaren upplevelser som stannar i minnet.  

  • IAA Open Space 

Framtidsorienterade mobilitetslösningar blir en upplevelse för alla: Münchenborna, internationella besökare, bilentusiaster och cykelfantaster. Med ett festivalområde, produktutställningsrum och testbana i ett är detta ett format för alla som vill nå ut till allmänheten och till branschbesökare.  

Om IAA Mobility 2023: 

Datum: 5-10 september 2023 

Plats: Messe München och Münchens innerstad 

Officiell hemsida

Sociala medier:  

LinkedIn  

YouTube

Facebook

Twitter

Instagram

Statistik IAA Mobility 2021: 

407 379 besökare från 95 länder 

8 846 testkörningar och 90 299 kvadratmeter utställningsyta 

936 talare från 21 länder och 744 utställare från 32 länder 

75 cykelaktörer 

3500 ackrediterade journalister 

78 startups på 1500 kvadratmeter utställningsyta 

Har ni frågor om IAA Mobility 2023? Tysk-Svenska Handelskammaren står som representant för Messe München i Sverige gärna till förfogande och hjälper intresserade företag till ett framgångsrikt deltagande. 

 

Kontakt

Moa Zeidlitz

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 57