Foto: Baierl & Demmelhuber

Baierl & Demmelhuber: tysk ingenjörskonst och hantverksperfektion i Sverige

Ända sedan 2009 samarbetar interiörbyggnadsspecialisten med Tysk-Svenska Handelskammaren.

Vad har Hugo Boss, Prada och Louis Vuitton gemensamt? Alla tre designmärken anlitar den sydtyska interiörbyggnadsspecialisten Baierl & Demmelhuber Innenausbau GmbH. Unikt är att företaget med filialer i London och Wien förenar projektledning, ingenjörskonst och alla inredningshantverk under ett tak.

Man bygger såväl exklusiva hotell- och flygplatslounger som moderna kontorslandskap och offentliga storprojekt. Med omkring 390 anställda omsatte Baierl & Demmelhuber under sitt jubileumsår 2014 över 100 miljoner euro.

Bygger butiker i hela Europa

När det gäller detaljhandelsbutiker använder sig Baierl & Demmelhuber av strategin ”Follow your customer”. Företaget bygger butiker för lyxmärken i hela Europa. I Sverige har det tyska företaget skapat och inrett butiker för Hollister, Church’s och Prada. Aktuell kund är den franska väsktillverkaren Louis Vuitton med sin flaggskeppsbutik i Stockholm.

I utlandet anlitar företaget de lokala handelskamrarnas rådgivning i landsspecifika frågor inom arbets-, skatte- och handelsrätt. Ända sedan 2009 har företaget gjort goda erfarenheter med Tysk-Svenska Handelskammarens tjänster.

Snabbt och obyråkratiskt stöd

Handelskammaren hjälper Baierl & Demmelhuber med projektet Louis Vuitton och har t.ex. tagit hand om anmälan av de utländska arbetstagarna hos Arbetsmiljöverket:

– Vi är väldigt tacksamma för handelskammarens snabba och obyråkratiska stöd, bekräftar Johannes Demmelhuber, vd på Baierl & Demmelhuber.

Dessutom är handelskammaren även företagets momsombud i Sverige som upprättar de månadsvisa momsdeklarationerna och ger rådgivning i momsfrågor.