Tysktalande arbetsrättsjurist

Vi söker en tysktalande jurist med några års erfarenhet inom svensk arbetsrätt.

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan år 1951 den självklara tjänste- och serviceorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätet av tyska utlandshandelskamrar (AHK) och är med cirka 1 150 medlemsföretag samt omkring 60 medarbetare den största utlandshandelskammaren i Sverige.

Affärsområdet Juridik har för närvarande fyra jurister samt en assistent/projektledare som på tyska och svenska hanterar juridiska frågor för tyskspråkiga företag verksamma i Sverige och för svenska företag verksamma i Tyskland. Arbetet innebär daglig kontakt med tyska företag.

På kontoret på Valhallavägen i Stockholm får du arbeta i ljusa, moderna lokaler och en bra arbetsmiljö. Alla medarbetare, såväl i organisationen som i gruppen präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team som aldrig har långt bort till skratt, men samtidigt arbetar fokuserat.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå i att ge rådgivning om svensk arbetsrätt till tysktalande näringsidkare.

Arbetet innebär att du bistår dina klienter med de flesta arbetsrättsliga frågor som kan uppstå för företag med anställda i Sverige som tex att du upprättar och granskar (anställnings)avtal, hjälper dina klienter vid uppsägningar samt förhandlar med fackliga organisationer.

Arbetet medför att du kommer att jobba mycket självständigt, men naturligtvis också att du samarbetar med kollegorna på Affärsområdet Juridik och de andra avdelningarna på Handelskammaren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk eller tysk juristexamen eller en svensk respektive tysk affärsjuridisk utbildning samt mycket goda kunskaper i tyska och svenska såväl i tal som skrift. Du har minst 2 års erfarenhet av arbete inom svensk arbetsrätt från advokatbyrå, arbetsgivarorganisation, företag eller motsvarande.

Utöver detta ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska. Har du arbetat eller studerat i både Sverige och Tyskland ser vi det som en fördel. Du är en van datoranvändare och att arbeta med MS Office tillhör din vardag.

Din personlighet är viktig för oss. Du är serviceinriktad och noggrann, prestigelös, lösningsorienterad, initiativtagande och van vid att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare har du kundvana, går helhjärtat in för dina arbetsuppgifter och är resultatorienterad. Om du dessutom är öppen, positiv och glad kan det vara du som blir vår nya kollega.

Utbildning

Vi söker dig som har en svensk eller tysk juristexamen eller affärsjuridisk utbildning samt mycket goda kunskaper i tyska och svenska i såväl skriftlig som muntlig form.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev, som gärna får vara på tyska, via denna länk.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Heinz Wester på JP- CORNERSTONE, tel. 070-299 38 80 och heinz.wester@jp-cornerstone.com