Projektledare för event och PR

Du letar efter en ny utmaning, har arbetat inom PR och/eller event och är flytande på tyska och svenska i tal och skrift? Då passar tjänsten som projektledare för event och PR på Tysk-Svenska Handelskammaren just dig!

Affärsområdet Kommunikation, Medlem och Event består av sex personer som ansvarar för handelskammarens externa kommunikation, medlemsrelationer samt event- och seminarieverksamhet. Arbetet innebär kontakt med både tyska och svenska beslutsfattare på företag och organisationer. Avdelningen söker nu en projektledare med PR- och kommunikationskompetens som ska skapa, marknadsföra, genomföra och följa upp kurser, seminarier, konferenser och sociala evenemang på handelskammaren.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare för event ansvarar du för eventen i sin helhet. Du har en lyhördhet för vilka näringslivsfrågor som är intressanta att lyfta fram i handelskammarens medlems- och kundaktiviteter i syfte att erbjuda medlemsnytta och ett intressant nätverk. Du kommer själv att få skapa program och inbjudningar med hjälp av våra digitala system, göra målgruppsanalysen som är viktig för att mottagarna ska känna att seminarierna är relevanta, kontakta talare, skriva inbjudande texter för evenemangen och marknadsföra dem i våra digitala kanaler.

Tjänsten innebär också kontakt med leverantörer inom teknik, catering och lokaler liksom försäljnings- och budgetansvar. På plats på evenemangen representerar du handelskammaren i din yrkesroll.

Du kommer att rapportera till kommunikationschefen och ingå i ett positivt och kreativt team som du tillsammans jobbar målinriktat med att nå ut med kommunikationsaktiviteter till handelskammarens målgrupper och intressenter. Vi stöttar varandra i den kreativa processen, vare sig det handlar om ämnen, texter och översättningar, layout, marknadsföring eller genomförande av event – allt för att säkerställa kvalitet i vårt uppdrag att främja handeln mellan Tyskland och Sverige och att ge nytta till våra medlemmar. Ett gott samarbete med kollegorna värderas högt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning. För att lyckas i rollen krävs att du är en erfaren projektledare inom PR eller event med goda skrivkunskaper. Du tar egna kontakter och har erfarenhet av arbete med kundperspektiv. Du har både ett strategiskt och affärsmässigt perspektiv på hur event kan bidra till handelskammarens medlemsverksamhet samt jobbar hands-on.

Du behärskar tyska och svenska i både tal och skrift, särskilt en språkligt god tyska värderas högt i rekryteringsprocessen.

Som person är du självgående, kreativ, flexibel och en god organisatör. Inte minst måste du vara beredd på att ha flera saker på gång samtidigt.

Vi erbjuder

Vårt kontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. Medarbetarna präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både från Tyskland och Sverige.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Vi jobbar med löpande urval och ser fram emot att få din ansökan med CV samt motivationsbrev via denna länk.
 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår HR-ansvarig Franziska Hatami Anderson.

Kontakt

Franziska Hatami Anderson

HR-ansvarig

Telefon

+46-8-665 18 53