Tysk-Svenska Handelskammaren söker en tysktalande lönekonsult till Stockholm eller Malmö

Är du lönekonsult idag och letar efter en ny utmaning i en internationell miljö? 
Tysk-Svenska Handelskammarens avdelning Lönetjänster söker en lönekonsult i Stockholm eller Malmö.

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den naturliga tjänste- och medlemsorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Vi tillhör det globala nätet av tyska utlandshandelskamrar, AHK, och är med cirka 1200 medlemsföretag och omkring 60 medarbetare i Stockholm, Göteborg samt Malmö den största utlandshandelskammaren i Sverige. 

Vårt affärsområde Business Support består av tjänsteavdelningarna Lön, Redovisning och Skatt, som servar tyska och svenska företag inom sina respektive expertområden. Avdelningen Lönetjänster, som för närvarande består av 10 medarbetare, hanterar externa löneuppdrag. Uppdragen utförs huvudsakligen för tyskspråkiga uppdragsgivare enligt svenska regler och lagar samt i enlighet med SALK-reglerna. Några medarbetare är auktoriserade lönekonsulter av SRF. 

Dina Arbetsuppgifter

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår löneberedningar, arbetsgivardeklarationer, betalningsservice, statistik, rådgivning och information samt hantering av skattepliktiga och skattefria förmåner och rapportering av tjänstepension. Utöver det är hanteringen av utländska arbetstagare med SINK- och A1-intyg samt dokumentation del av ditt arbete. 

Kvalifikationer

Du har en ekonomisk utbildning eller motsvarande och dokumenterad flerårig yrkeserfarenhet som löneadministratör eller lönekonsult. Du har arbetat med löner på redovisningsbyrå eller ekonomiavdelning under några år och har haft kontakt med kunder och löntagare. Goda kunskaper i tyska är en förutsättning då en stor del av kundkommunikationen sker på tyska. 

Som person är du glad, positiv, strukturerad och noggrann, och du uppskattar samarbete mellan kollegor. Du har en stark servicekänsla och även förmågan att se fler och nya affärer. Du har lätt för att jobba med gemensamma rutiner, har ett transparent arbetssätt och är öppen inför nya utmaningar. Du är en van datoranvändare och att jobba med Officepaketet tillhör din vardag. Har du erfarenhet av att jobba med Hogia Lön Plus och Flex HRM ser vi det som meriterande. 

Vi erbjuder

Tysk-Svenska Handelskammarens medarbetare sitter i centralt belägna kontor i Stockholm och Malmö. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag av både tysk och svensk kultur. 

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig en konkurrenskraftig anställning med fördelaktiga villkor. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så fort som möjligt eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.  Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt via denna länk. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Torsten Böke, ansvarig för våra lönetjänster.

Kontakt

Torsten Böke

Lönetjänster

Telefon

+46-8-665 18 69