Jurist inom bolags- och avtalsrätt

Vi söker en svensktalande jurist med tysk juristexamen (2. Staatsexamen) och några års erfarenhet inom bolags- och avtalsrätt som är ute efter en ny utmaning i en interkulturell miljö med eget ansvar.

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den självklara medlems- och tjänsteorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätverket av tyska utlandshandelskamrar, AHK, och är med cirka 1 150 medlemsföretag och drygt 65 medarbetare i Stockholm samt Malmö den största utlandskammaren i Sverige.

Juristavdelningen har för närvarande fem jurister och en juristassistent/projektledare som på tyska och svenska hanterar juridiska frågor åt tyskspråkiga företag verksamma i Sverige samt för svenska företag verksamma i Tyskland. Arbetet innebär daglig kontakt med både tyska och svenska företag. Avdelningen söker nu en tysktalande jurist med erfarenhet inom bolags- och avtalsrätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge affärsjuridisk rådgivning till såväl tysk- som svensktalande näringsidkare. Arbetet innebär bland annat att du svarar på inkommande juridiska frågeställningar framförallt inom bolags- och avtalsrätt, genomför bolagsbildningar och filialregistreringar i både Tyskland och Sverige, upprättar och granskar avtal, har kontakt med olika myndigheter samt hjälper våra klienter med de flesta juridiska frågeställningar som kan uppstå för företag med affärsverksamhet mellan Tyskland och Sverige.

Vi förväntar oss ett i hög grad självständigt arbete men också samarbete med juristkollegorna samt de andra avdelningarna på handelskammaren. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team som aldrig har långt bort till skratt, men samtidigt arbetar fokuserat och målinriktat.

Kvalifikationer

Du har goda kunskaper inom tysk och svensk bolags- och avtalsrätt samt minst 2-4 års erfarenhet av affärsjuridisk arbete från advokatbyrå, företag eller liknande från både Tyskland och Sverige. Utöver detta krävs mycket goda kunskaper i tyska, svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Kunskaper och erfarenhet inom konsumenträtt och e-commerce och/eller indrivning av fordringar är meriterande. Det är en stor fördel om du har studerat och arbetat i både Sverige och Tyskland samt om du är ”Rechtsanwalt/Rechtsanwältin”. Du är en van datoranvändare och att jobba med MS Office tillhör din vardag.

Din personlighet är en viktig faktor för oss. Du är serviceinriktad och noggrann, initiativtagande och van att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare har du kundvana, går helhjärtat in för dina arbetsuppgifter och har ett lönsamhetstänkande. Om du dessutom är öppen, positiv och glad kan det vara du som blir vår nya kollega.

Utbildning

Vi söker dig som har en tysk juristexamen (2. Staatsexamen).

Vi erbjuder

Vårt huvudkontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. I Malmö sitter en del av affärsområdet Business Support nära centralen på Humlegatan. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både tysk och svensk kultur.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev senast den 13 mars 2020 via denna länk. Vi arbetar med löpande urval.

Kontaktperson

Kerstin Kamp-Wigforss, LL.M.

Chefsjurist

Telefon

+46-8-665 18 56