Irene Barnå

Irene Barnå ny chef för tjänsteområdet Business Support på Tysk-Svenska Handelskammaren

2017-06-01

Den 15 maj tillträdde Irene Barnå som chef för Tysk-Svenska Handelskammarens affärsområde Business Support. I denna nyinrättade tjänst är hon ansvarig för handelskammarens tjänsteutbud inom områdena skatt, löner och redovisning och både befintliga och nya kunder.

Irene Barnå är utbildad civilekonom från Stockholms universitet och har arbetat i många olika branscher och bolag. Karriären började hon på Siemens finansavdelning i Sverige och under åren har hon varit anställd hos flera tyska och svenska företag. En kortare period har hon också jobbat i Österrike.

Närmast kommer Irene Barnå från ett längre konsultuppdrag hos det norska bygg- och fastighetsföretaget Veidekke. I fem år har hon varit verksam som fristående konsult inom ekonomi, finans och projektledning innan hon sökte sig till Tysk-Svenska Handelskammaren och den nyinrättade tjänsten som affärsområdeschef för Business Support.

– Jag kommer att sätta kunden i fokus i min nya position här på handelskammaren. Ett gott samarbete med våra många befintliga och förhoppningsvis många nya kunder – med bra kvalitet på tjänsterna och hög servicenivå – är prioriterat för mig. Jag vill att vi ska uppfattas som det självklara valet för svenska och tyska företag som vill expandera och behöver hjälp med skatter, löner eller redovisning, säger Irene Barnå.

– Många av de nya företagen som etablerar sig i Tyskland och Sverige vill i första hand koncentrera sig på sina kunder och sin marknad. Då efterfrågas den typen av supportfunktioner som vi erbjuder. Därför är vi väldigt glada att ha Irene Barnå på plats för att kunna fortsätta växa på tjänsteområdet och ge våra kunder bästa möjliga service, säger Ralph-Georg Tischer, vd för Tysk-Svenska Handelskammaren.

Tysk-Svenska Handelskammaren har omkring 1150 tyska och svenska medlemsföretag och 60 medarbetare i Stockholm och Malmö och är därmed den största bilaterala handelskammaren i Sverige. Förutom skatt, löner och redovisning omfattar utbudet även tjänster inom etablering, affärsutveckling, juridik och miljörapportering.

Kontaktperson

Irene Barnå

Affärsområdeschef Business Support

Telefon

+46-8-665 18 37