Praktik i Tyskland och Sverige

Tysk-Svenska Handelskammaren har ungefär 1150 medlemsföretag baserade i såväl Tyskland som Sverige. Många av dem har täta förbindelser mellan de två länderna och är därför en utmärkt ingång för att skaffa sig erfarenheter från det tysk-svenska näringslivet. Handelskammarens praktikbank är ett första steg.

För alla som befinner sig i utbildning är praktisk erfarenhet oerhört viktig. Handelskammaren vill främja ett tidigt utbyte mellan Tyskland och Sverige och tillhandahåller därför en praktikbank.

Med vår webbaserade tjänst Praktikbanken kan studenter lägga upp en intresseanmälan för att praktisera vid något av handelskammarens medlemsföretag. Medlemsföretagen har tillgång till praktikbanken så att de kan söka efter kandidater till sina praktikplatser. Om ett företag tycker att en ansökan passar in på deras sökprofil kommer de att kontakta kandidaten direkt. 

Är du student eller ska göra en praktik i samband med din yrkesutbildning? Vill du anmäla ditt intresse för att praktisera på något av handelskammarens medlemsföretag och skaffa dig interkulturella erfarenheter? Lägg då upp din ansökan i praktikbanken. 

Här kan du läsa om villkoren för att registrera din intresseanmälan i praktikbanken. 

 

Arbetar du för ett medlemsföretag som söker kandidater till sina praktikplatser? Besök då vår infosida för medlemsföretag om praktikbanken

Kontakt

Anna Jarmuth

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 63

Ansök om medlemskap


Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avgift per år:

  • För upp till 10 anställda: 1900 SEK
  • För 11-100 anställda: 3200 SEK
  • För 101-500 anställda: 5700 SEK
  • För fler än 500 anställda: 7600 SEK

Förutom 100 SEK är avgiften avdragsgill.

Om du blir medlem för 2022 bjuder vi på medlemsavgiften fram till årsskiftet. OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2021 innebär bindande medlemskap för 2022. Medlemsavgiften faktureras i början av nästa år.

Vilka tjänster är särskilt intressanta för er?
Vänligen notera att uppsägning av medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren (TSHK) endast är möjlig till kalenderårets slut och att en begäran om utträde ska vara TSHK tillhanda senast den 30 november. Att avsluta en affärsrelation med TSHK eller TSHK Service AB betyder inte automatiskt ett avslut av medlemskap i TSHK. Medlemskapet måste avslutas separat och uttryckligen. OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2021 innebär bindande medlemskap för 2022.
Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.