Artipelag AB

Box 115
134 23
Gustavsberg
Sverige
phone 0046 8 570 130 60
languages www.artipelag.se

Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård). Det säger en del om vad vi kan erbjuda, men långtifrån allt. Vår avsikt har varit att skapa ett utflyktsmål på hög internationell nivå – med gränsöverskridande konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat.

Här på drygt 10 000 m2 ryms en stor konsthall och en butik med egna designprodukter. Här reser sig vår Artbox – en väldig event-, inspelnings- och evenemangslokal med tillhörande artistutrymmen. Här finns aktivitetsutrymmen för barn och ungdom, konferensrum i olika storlekar och två restauranger – båda med uteservering och storslagen havsutsikt.

 

UTSTÄLLNINGAR 2019–2020

FORNASETTI Inside Out Outside In – (14 juni 2019 – 26 januari 2020)

Artipelag fäster under 2019 strålkastarljuset på den italienska konstnären och designern Piero Fornasettis (1913–1988) mångtaliga verk. Detta är den första museiutställningen i Sverige som omfattar hela Fornasettis produktiva spektrum av måleri, teckning, grafisk design, möbler, designföremål och rumsliga installationer, liksom samtida verk skapade av hans son Barnaba Fornasetti.

Skulptur i natur – Permanent utställning

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben.

 

AKTIVITETER & MAT
KLASSISKT JULBORD I ARTIPELAG RESTAURANG

Vi dukar upp med allt som hör till och däribland givetvis våra populära inlagda sillar och strömmingar, hemrökt lax, lufttorkade och stekta korvar och vår egen senap. Dessertbordet är lika vackert juligt som gott.

JULBORDSSHOW MED CIRKUS CIRKÖR 2019

Under kvällen kommer gästerna uppleva cirkusartisteri av absolut toppklass och julmat på hög nivå. Med mycket hjärta och med glimten i ögat bjuds det på det  senaste och det hetaste inom nycirkusgenren.