Volkswagen Group Sverige söker en Intern Webmaster

Vill du bli vår nästa stjärna inom intern kommunikation? Vi söker nu dig som är ansvarstagande, strukturerad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling inom digital kommunikation. Här erbjuds spännande och varierande arbetsuppgifter med tydliga utmaningar, bra verktyg och engagerade kollegor.

Hos oss får du samarbeta med andra viktiga delar av verksamheten och du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig i utvecklingen av företagets nuvarande och framtida interna digitala kommunikationskanaler. Din roll som intern Webmaster är en viktig och central del av Volkswagen Groups interna kommunikationsplattform, arbetet innebär bl a

 • Du är expertfunktion i frågor kring CMS:et EPiServer som används för vårt intra- och extranät samt extern hemsida.
 • Att kravställa, projektleda, testa  och marknadsföra förbättringar och vidareutveckling. Du koordinerar, driver och implementerar utvecklingsfrågor inom intra- och extranätet tillsammans med interna beställare.
 • Dialog med extern leverantör och samarbetspartners.
 • System- och supportansvarig för EPiServer d v s systemförvaltning av intra-/extranät och extern hemsida.
 • Du ansvarar för att intra- och extranät är tillgängligt för användarna.
 • Ekonomiskt ansvar för intra-/extranät och extern hemsidas förvaltningsbudget samt även för utvecklings- och projektbudget.
 • Ansvar för informations- och behörighetsstrukturer i intra- och extranät.
 • Du utbildar organisationens huvudredaktörer i hur man på bästa sätt får genomslag med den interna kommunikationen, men också i ny och befintlig funktionalitet. Du ger också support till användarna och ansvarar för utbildningsmaterialet.
 • Du ser till att användarna hittar det de letar efter, genom aktivt arbete med SEO och bakomliggande metadata.
 • Du samordnar och följer upp genomslag av genomförda förbättringar.
 • Du omvärldsbevakar och nätvärkar kring intranät, webbkommunikation och framtida utveckling.

Vi söker dig som trivs med att leverera service, som är noggrann och kan arbeta självständigt. Du jobbar över avdelningsgränserna och har bred kontaktyta. Stor vikt läggs på din personlighet och drivkraft. Som person är du positiv och nyfiken och du motiveras i ett klimat med högt tempo och snabba beslut Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Tyska är meriterande, men inget krav. Du behöver även ha mycket goda kunskaper i EpiServer samt Sharepoint, något statistikverktyg för uppföljning och Officepaketet.

Rollen är ett vikariat med goda möjligheter till förlängning/tillsvidaretjänst, där du kommer att arbeta på vårt huvudkontor i Södertälje, 25 minuter med bil från Liljeholmen. Volkswagen Group Sverige tillhandahåller ett dynamiskt och flexibelt arbetsklimat med goda utvecklingsmöjligheter. 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Thomasfolk på tel: +46 (0)8 553 867 97 eller via e-mail: marcus.thomasfolk@vwgroup.se

Kontaktuppgifter till fackliga representanter:
Anders Lindblad Ordf. Unionen, tel:  08-588 348 20
Kristian Jansson Ordf. Ledarna, tel: 08-588 348 31

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolagen Din Bil AB och Europeisk Biluthyrning AB.

Ansök här