Volkswagen Finans Sverige AB söker en produktchef för garantier och betalskydd

Har du erfarenhet av att arbeta med och driva utveckling av tjänster som kompletterar finansieringen och stärker upp vårt mål att erbjuda mobilitet till våra kunder, inom såväl privat- som företagssegmentet? Motiveras du av en bransch som är föränderlig och där fokus i rollen kommer vara att utveckla tjänstebaserade produkter? Volkswagen Finans Sverige AB söker en Produktchef som kommer ansvara för att utveckla våra tilläggstjänster som är garantier, betalskydd och kort. Du kommer tillhöra försäkrings- och servicegruppen och arbeta gränsöverskridande tillsammans med dina kollegor för att främja tillväxt och utveckling av våra tjänster.

Som anställd hos oss kan vi utöver ett varierande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis  prestationsbonus, personalbil och friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats genomsyras av våra värderingar Tillit, Entusiasm, Ansvar, Mod och Kundfokus varför vi söker dig som delar dessa. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag!

Arbetsuppgifter

Som Produktchef kommer du huvudsakligen arbeta med att utveckla våra produkter; garantier, betalskydd och kort. Du ansvarar för att utveckla och anpassa produkterna till våra bilmärkens och återförsäljares behov samt våra slutkunders förväntningar. För att kunna göra detta ingår att utifrån marknadsundersökningar identifiera nya produktkoncept och förhandla prissättning av dessa produkter med respektive partner för att säkerställa att vi levererar konkurrenskraftiga produkter till våra kunder.

I rollen igår också att ta fram och säkerställa att erforderliga processbeskrivningar implementeras och följs inklusive legala regelverk. Du kravställer system som stöd till produkt och följer upp produkternas livscykel samt relevanta KPI:er. Rollen ställer också krav på att du kan bygga upp en nära och givande relation med vårt moderbolag i Tyskland samt informera och utbilda såväl våra medarbetare som vårt systerbolag VGS:s medarbetare, i respektive produkt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskola med inriktning försäljning, marknadsföring och/eller ekonomi. Du har minst 2-3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som Produktchef med fokus på tjänsteerbjudande. Det är meriterande om du har erfarenhet från bil- eller finansbranschen. Du har goda kunskaper i Officepaketet och god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt, i både svenska och engelska. Meriterande om du är certifierad från IFU.

Som Produktchef bör du arbeta proaktivt och driva förändringar i en komplex omgivning samt ha förmågan att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du tar initiativ och arbetar kreativit gällande produktutveckling. Rollen ställer krav på att kunna arbeta självständig, men också god samarbetsförmåga eftersom du kommer ha kontakt med såväl interna som externa parter. Du har erfarenhet av att arbeta med en hög servicenivå mot uppsatta mål, är målinriktad och har visat goda resultat i ditt arbete. Du har en god analytisk förmåga och fokuserar på kostnader, intäkter, marknader och effekter ur ett ekonomiskt perspektiv.

Ansökan

Välkommen att skicka in din skriftliga ansökan med CV och personligt brev senast 2018-12-16 till hr@vwfs.se. Märk ämnesraden med ”Produktchef”. Urval sker löpande, med reservation för uppehåll under julledigheten.

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Thomas Brandelius, 08-120 810 68. Facklig representant för Unionen är Marie Larsson, 08-553 869 20. Vi undanber oss kontakt med säljare från bemannings- och rekryteringsföretag.

Besök vår hemsida för mer information om oss som företag samt hur vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringsförfarandet.

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 35 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 214 000 finansavtal, 159 000 serviceavtal och över 193 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 19,7 miljoner kontrakt, har över 15 770 medarbetare och 186,9 miljarder euro i totala tillgångar.