Tysktalande besöksvärdar och guider till Gripsholms Slott

Som besöksvärd hos oss arbetar du med att ta emot våra besökare och informera dem om slotten och monarkin. Som person tycker du om att ta kontakt och bemöta besökare och kunder. Arbetet avser säsongsanställning inom butik- och biljettförsäljning, caféverksamhet och besöksmottagning. Våra medarbetare spelar en stor roll i att ge de kungliga slottens besökare en upplevelse utöver det vanliga. Säsongen sträcker sig från maj till september, arbetstiderna varierar beroende på besöksmål. Vi söker både dig som kan arbeta längre sammanhängande perioder och dig som endast kan arbeta helger eller enstaka dagar. Vänligen observera att vi inte kan bevilja ledigheter under den tid du eventuellt blir anställd.

Som guide har du samma uppgifter som besöksvärdarna och du kan dessutom levandegöra historien med stor berättarglädje i guidade visningar anpassade efter gruppernas önskemål och förutsättningar. För att söka som guide kräver vi att du har högskolepoäng i historia, konstvetenskap, statsvetenskap, arkitektur eller motsvarande.

Övrigt om anställningen

  • Vid behov finns tillgängligt boende i anslutning till arbetsplatsen.
  • B-körkort är meriterande.
  • Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på deltid.
  • Arbetstiden är dagtid enligt rullande schema med tjänstgöring vardagar och helger. Eventuell kvällstjänstgöring kan förekomma.
  • En anställning vid Kungl. Hovstaterna förutsätter att du är minst 18 år gammal.
  • Innan säsongsstart genomförs en obligatorisk utbildning.
  • Vi tillämpar individuell lönesättning. Timlön enligt kollektivavtal.
  • Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Du ansvarar själv för att beställa utdraget från belastningsregistret. Det kan dröja några veckor innan du får ditt utdrag.
  • De fackliga organisationerna representeras av Saco-S, Seko och OFR/S.

Ansökan
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 28 februari 2020. Urval sker löpande och vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansök på www.kungligaslotten.se/lediga-jobb

Mer information om tjänsterna
För ytterligare information om rekryteringsprocessen eller tjänsterna är du välkommen att kontakta enhetschef Josefine Lindqvist på josefine.lindqvist@royalcourt.se eller via telefon 08-402 85 63.

Kungl. Hovstaterna är den organisation som bistår Statschefen och den Kungliga familjen i deras officiella åtaganden samt i deras arbete i stiftelser med samhällsnyttig verksamhet. Hovstaterna har även till uppgift att visa, vårda och förvalta det kulturarv som är förbundet med monarkin. Kungl. Hovstaterna har ca 290 tillsvidareanställda och därutöver ett stort antal tillfälligt anställda för olika uppdrag och säsongsanställningar.

 

Länk till den här sidan
https://web103.reachmee.com/ext/I021/1739/main?site=6&validator=29186f0dc465820c873103a1616ea08d&lang=SE&rmpage=job&rmjob=20&rmlang=SE