Tysk-Svenska Handelskammaren söker en tysktalande jurist

Du har en svensk juristexamen eller en svensk affärsjuridisk utbildning, älskar att jobba i ett interkulturellt team och kan flytande tyska i tal och skrift? Då passar tjänsten som jurist på Tysk-Svenska Handelskammaren just dig!

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan år 1951 den självklara tjänste- och serviceorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätet av tyska utlandshandelskamrar (AHK) och är med cirka 1150 medlemsföretag samt omkring 60 medarbetare den största utlandshandelskammaren i Sverige.

Juristavdelningen har för närvarande fem jurister samt en assistent/projektledare som på tyska och svenska hanterar juridiska frågor åt tyskspråkiga företag verksamma i Sverige samt för svenska företag verksamma i Tyskland. Arbetet innebär daglig kontakt med tysktalande företag.

På kontoret på Valhallavägen i Stockholm arbetar vi i ljusa, moderna lokaler med en bra arbetsmiljö. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att ge affärsjuridisk rådgivning till tysktalande näringsidkare. Arbetet innebär bland annat att du svarar på inkommande juridiska frågeställningar framförallt inom bolags- och avtalsrätt, genomför bolagsbildningar och filialregistreringar, upprättar och granskar avtal, har kontakt med olika myndigheter samt hjälper våra klienter med de flesta juridiska frågeställningar som kan uppstå för företag med affärsverksamhet mellan Tyskland och Sverige.

Vi förväntar oss ett i hög grad självständigt arbete men även samarbete med juristkollegorna och de andra avdelningarna på handelskammaren. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team som aldrig har långt bort till skratt, men samtidigt arbetar fokuserat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk juristexamen eller en svensk affärsjuridisk utbildning samt mycket goda kunskaper i tyska och svenska såväl i tal som skrift. Du har goda kunskaper inom bolags- och avtalsrätt och minst 1-3 års erfarenhet av affärsjuridisk arbete från advokatbyrå, företag eller liknande. Utöver detta krävs goda kunskaper i engelska. Kunskaper och erfarenhet inom konsumenträtt är meriterande. Vidare är det en stor fördel om du har arbetat eller studerat i både Sverige och Tyskland. Du är en van datoranvändare och att arbeta med MS Office tillhör din vardag.

Din personlighet är en viktig faktor för oss. Du är serviceinriktad och noggrann, initiativtagande och van vid att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare har du kundvana, går helhjärtat in för dina arbetsuppgifter och har ett lönsamhetstänkande. Om du dessutom är öppen, positiv och glad kan det vara du som blir vår nya kollega.

Utbildning

Vi söker dig som har en svensk juristexamen eller en svensk affärsjuridisk utbildning samt mycket goda kunskaper i tyska och svenska i såväl skriftlig som muntlig form.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

 

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev, som gärna får vara på tyska, senast den 31 juli 2019 via denna länk. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjuristen Kerstin Kamp-Wigforss på kerstin.kamp-wigforss@handelskammer.se.