MWM Insight AB söker Business and Data Analyst

MWM Insight AB levererar konsulttjänster och system till mediabranschen. Mediabranschen är en av de branscher som just nu genomgår den största förändringen på många år. Tidigare har mediabolag producerat artiklar som man antog kunderna ville läsa för att nu i stället skriva artiklar som man med hjälp av insikter i datat vet att kunderna är intresserade av.

Som ”Business and Data Analyst” på MWM Insight kommer du ha världens roligaste jobb om du gillar data. MWM hjälper mediabolag i norra Europa att digitalisera sina organisationer och arbeta insiktsdrivet för att på så vis öka deras digitala intäkter. Till din hjälp har vi utvecklat en toppmodern molnbaserad plattform kallad Media365 där allt data du behöver finns att tillgå.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer ingå i vårt Analysteam och hjälpa våra kunder i sin digitala resa. Viktigt är att du kan förstå insikterna i datat och kunna rekommendera våra kunder aktiviteter för att öka de digitala intäkterna. Det är därför också viktigt att du håller dig uppdaterad med omvärldsbevakning så du vet vad mediabolag runt om i världen har lyckas/misslyckas med.

Vi letar efter dig som

  • Akademisk utbildning
  • Gärna arbetat ett antal år som analytiker, som journalist eller med digital transformation
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som innehar en stark analytisk förmåga, är en kreativ och är en god kommunikatör
  • Suverän på Microsoft SQL
  • Erfarenhet av arbete i Microsoft Power BI
  • Talar svenska, engelska och tyska då tyska är en prioriterad marknad för oss.

Omfattning
Tjänsten är på heltid (100%)


Placering
Stockholm, men är du tysktalande och bor i Tyskland är det också ett alternativ


Vi erbjuder
MWM är Microsoft partner och kan därför erbjuda dig att arbeta med den absolut senaste tekniken och du kommer ha stora möjligheter att utbilda dig och certifiera dig inom ett stort antal områden. Självfallet har vi också kollektivavtal och andra förmåner.


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till joakim.engman@mwm.se. Sista ansökningsdag är 2021-06-20.