Lidl söker Junior Category Manager

Junior Category Manager

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 190 butiker runt om i Sverige. För att våra kunder ska kunna handla smart måste även vi arbeta smart. Vi vill att våra kunder bara ska betala för det som de får med sig hem. Genom marknadsanalyser och analyser av kunders inköpsvanor och trender utarbetar inköpsavdelningen ett önskvärt produkt- och sortimentsutbud. Här skapas förutsättningar för att vi kan erbjuda våra kunder produkter av hög kvalitet till låga priser.

Din roll

I din roll som Junior Category Manager kommer du att agera stöd till den svenska inköpsorganisationen. Du kommer även att vara kontaktperson gentemot vårt tyska huvudkontor i kategorifrågor.                                                           

I nära samarbete med vårt moderbolag  är det din uppgift att stötta i utvecklingen av både  internationella och nationella koncept inom Category Management. Du är delaktig i att utbilda internt inom området och har även mycket kontakt med marknadsundersökningsföretag för att tolka data, utveckla metoder och säkerställa kvalitet.

Som Junior Category Manager är du delaktig i genomförandet av analyser av den svenska livsmedelskonsumentens köpbeteenden och vanor. Utifrån framtagen statistik utvärderar du nyckeltal för att identifiera trender, intäktspotential och på så sätt bidra till sortimentsutveckling och viktiga affärsbeslut. Genom god analytisk förmåga och kommunikativ skicklighet översätter du på ett enkelt och tydligt sätt statistik till värdefull beslutsgrundande information. För att på bästa sätt kunna utföra ditt arbete kommer du att ha stöd från din närmaste chef och övriga kollegor på inköpsavdelningen. Denna roll ingår i teamet sortiment på inköpsavdelningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som är intresserad av shoppingtrender och shoppingbeteenden. Du är en driven person som gillar att framföra din åsikt och dina idéer. I grunden har du en akademisk examen med mycket goda resultat, gärna inom ekonomi eller annat relaterat ämne. Du är en säker användare av Officepaketet. Har du erfarenhet av att arbeta i en liknande roll och med analys av köpbeteenden är det starkt meriterande.

Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå, har lätt för att arbeta i team och är öppen för att arbeta i en internationell roll med kontakter i många olika länder. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att lära dig nya saker. Delar av din introduktion kommer att ske på vårt huvudkontor i Tyskland. Även en del tjänsteresor, framför allt till Tyskland kan förekomma.

Eftersom du kommer att ha mycket internationella kontakter förutsätter rollen goda kunskaper i engelska och/eller tyska. Kunskaper i tyska är meriterande. För denna roll behöver du även inneha B-körkort. 

Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna. Vi håller just nu på att bygga ett nytt huvudkontor och kommer därmed att flytta till Barkarbystaden under början av 2020.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ”Ansök nu”. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast 18 augusti 2019. Vid fackliga frågor kontakta Unionens arbetsplatsombud; unionenklubb_hk@lidl.se Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta vår centrala rekryteringsfunktion via vår växel på tfn 08-55 55 70 00.

Ansök nu

Översikt

Region: huvudkontor Solna
Anställningsform: Heltid
Referensnummer: SE-014618

Översikt

Region: huvudkontor Solna
Anställningsform: Heltid
Referensnummer: SE-014618
 
Frågor?