Lidl söker en Översättare/textgranskare

Gillar du att arbeta med översättning och textgranskning, ha många olika kontakt-ytor internationellt samtidigt som du har

motivationen att lära dig om livsmedels-lagstiftning? Sök då tjänsten som Översättare här på Lidl!                      

Vi söker nu en person som behärskar det tyska och svenska språket och som gärna vill arbeta med översättning och textgranskning inom dagligvaruhandeln. Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start i mitten av februari 2020 och väntas pågå till sista september 2021.

VAD BLIR DINA ARBETSUPPGIFTER?

Som en del i översättningsteamet har du en nyckelfunktion i vårt mål att löpande introducera nya varor på den svenska marknaden. Tillsammans med dina kollegor översätter du huvudsakligen förpackningstexter för våra produkter från tyska till svenska samt granskar och godkänner egna och andras översättningar på förpack-ningen. Du granskar även svenska förpackningstexter språkligt och innehållsmässigt.

För att säkerställa en hög textkvalitet arbetar du med utgångspunkt i vår handbok och märkningsguide, och har även nära samarbete med inköparna, förpackningsavdelningen och kvalitetsavdelningen. Du har en tät kontakt med Lidl i andra länder för att se till att våra interna krav uppfylls, och att våra produkter motsvarar kraven i svensk och europeisk lagstiftning. I rollen ingår dessutom administration av projekt och underlag.

VILKA ERFARENHETER SÖKER VI?

Du är skicklig på att översätta och att formulera dig i tal och skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god förmåga att ta till dig skriftliga instruktioner och bra känsla för detaljer. Du behärskar svenska och tyska såväl skriftligt som muntligt på mycket hög nivå och tycker om att arbeta med språkliga frågor. Vi förutsätter att du har en hög språklig nivå även på engelska. Du har en god allmänbildning och gärna ett intresse för mat, har lätt för att samarbeta och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter.

Du trivs i en händelserik miljö med korta deadlines och kan hantera flera pågående projekt samtidigt. Du har god datorvana och förståelse för processer och system. Vi tror att du har en akademisk examen i översättning och/eller tyska språkstudier. Du har genom tidigare jobb erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter samt översättning och arbete i Officepaketet.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och upp-muntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.

HAR VI VÄCKT DITT INTRESSE?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ”Ansök nu”. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 2 februari 2020. Vid fackliga frågor kontakta Unionens lokala fackklubb via e-postadressen; union-enklubb_hk@lidl.se Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta vår centrala rekryteringsfunktion på tfn 08-55 55 70 00.

Välkommen med din ansökan!

OM LIDL

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra drygt 170 butiker runt om i Sverige.