BookBeat söker Social Media Coordinator Tyskland

Vi söker dig som brinner för sociala medier och är en fena på kommunikation för att datadrivet hjälpa oss att optimera vår närvaro och vara rösten utåt på våra sociala kanaler för den tyska marknaden!

Vi utökar nu vårt eminenta marknads- och försäljningsteam med en tysktalande Social Media Coordinator Germany. Är du en skicklig kommunikatör, en fena på content och en "doer" ut i fingerspetsarna? Har du dessutom ett genuint intresse för sociala medier, erfarenhet av att jobba datadrivet för att få kanaler att växa och en förkärlek för att optimera? Då kan det vara just dig vi söker!

BookBeat är redan den populäraste obegränsade tjänsten för ljudböcker på den tyska marknaden, men vi är bara i mitten av vår tillväxtresa. Under de närmaste åren är målet att fortsätta växa kraftigt och få hundratusentals tyskar att börja använda vår tjänst. För att lyckas med detta bygger vi marknadens främsta team som ska maximera vår kännedom och få fler att testa BookBeat. Som vår nästa kollega kommer du vara rösten utåt för vår närvaro på sociala medier för den tyska marknaden, från kreativ idé till genomförande, utvärdering och optimering!

Utöver en relevant högskoleutbildning ser vi gärna att du har något års erfarenhet av att jobba med datadriven maximering av kanaler, copywriting och enklare bildredigering (den svåra hjälper marknadens bästa team av designers dig med). Rätt driv, personlighet och kompetens är dock nyckeln till framgång i denna roll, och personlig lämplighet är a och o för oss. Vi ser därför att du är en nyfiken och självgående person som älskar att testa nya saker. Du är kreativ i ditt skapande av kampanjer, samtidigt som analys och uppföljning ligger dig varmt om hjärtat. Du har därtill tyska som modersmål och uttrycker dig galant i tal och skrift!

Som vår nästa kollega kommer du vara den som har stenkoll på vilket innehåll som driver tillväxt och engagemang i våra sociala kanaler för den tyska marknaden. Vid din sida har du ett sammansvetsat team fyllt av marknadsförare, designers och analytiker, och du rapporterar till vår CCO. Stjärnor som du kommer jobba extra nära är vårt tyska team samt vår Social Media Specialist! Din arbetsplats kommer att vara BookBeats huvudkontor i Stockholm. 

Rollen innebär bland annat att:

 • planera, praktiskt genomföra och optimera kampanjer över olika kanaler, med fokus på sociala medier - såsom att skapa/samla in content och formulera engagerande texter för våra kanaler
 • datadrivet maximera vår tillväxt och engagemanget i sociala kanaler
 • kommunicera och integrera med våra följare

Vi söker dig som:

 • drivs av att förstå vad som på riktigt driver tillväxt och engagemang i sociala medier samt av att ständigt utmana den förståelsen
 • är noggrann och strukturerad, med ett stort intresse för data och våra användare
 • är självgående och initiativtagande – en ”doer”, helt enkelt!
 • samarbetar väl, såväl inom det egna teamet som tvärfunktionellt
 • har tyska som modersmål och är skicklig på att formulera dig i både tal och skrift! Därtill har du goda kunskaper i engelska (kunskaper i svenska är ett plus)
 • har en relevant högskoleutbildning

Vi ser gärna att du har:

 • erfarenhet av att optimera kommunikation till olika målgrupper
 • erfarenhet av att jobba med sociala medier, såsom Instagram och Facebook
 • grundläggande kunskaper i Photoshop och andra redigeringsprogram

Häng med på vår spännande resa och skicka in din ansökan redan idag! Vid frågor är du välkommen att kontakta CCO Sofia Eriksson på sofia.eriksson@bookbeat.com

Om BookBeat
2015 var året då vi på BookBeat påbörjade vår resa mot målet att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker. 2020, några år efter en bred lansering, används BookBeat av över en kvarts miljon lyssnare varje månad. Vi är en ständigt växande startup inom Bonnierkoncernen och alla medlemmar som hänger med på vår resa får chansen att påverka vår utveckling på såväl kort som lång sikt.

Vi har under åren växt till fler än 75 st. nyfikna och engagerade "doers", och vi räknar med att bli ännu fler framöver. Är du nyfiken på att bli del av team BookBeat? Kul! Det viktigaste för de som blir del av vårt team är nyfikenhet för våra användare, ny teknik, marknadsföring, design, böcker och självklart oss som organisation. Denna nyfikenhet driver oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och till att låta användarna visa oss om vi är på rätt väg.

APPLY FOR THIS JOB