BookBeat söker Marketing Coordinator Tyskland/DACH

BookBeat fortsätter att växa och vi stärker nu upp teamet med en nyfiken, kommunikativ och tysktalande Marketing Coordinator DE/DACH som brinner för marknadsföring! Är du BookBeats nästa stjärna?

BookBeat har redan blivit den populäraste obegränsade tjänsten för ljudböcker på den tysktalande marknaden och vi är bara i mitten av vår tillväxtresa. Under de närmaste åren är målet att fortsätta växa kraftigt och få hundratusentals människor i Tyskland, Österrike och Schweiz att börja använda BookBeat. För att lyckas med det bygger vi marknadens bästa team som ska öka vår kännedom och få fler att prova BookBeat. Vi förstärker därför nu marknads- och försäljningsteamet med en tysktalande supertalang till rollen som vår Marketing Coordinator Germany/DACH!

Rollen som Marketing Coordinator Germany/DACH är perfekt för dig som är i början av din karriär och vill ta de nästa stegen i en utvecklande miljö och vara med att bygga en av de största digitala tjänsterna på en av Europas största marknader. Nyexaminerad eller med något års erfarenhet av en liknande roll i bagaget spelar mindre roll för oss, det viktigaste är du sitter på rätt personlighet, kompetens och driv för att utvecklas inom tillväxtdrivande marknadsföring. Kortfattat är personlig lämplighet a och o för oss.

För att lyckas i rollen som Marketing Coordinator Germany/DACH på BookBeat är du nyfiken, driven och brinner för att utveckla både dig själv, det team och företag du jobbar i. Du har ett genuint intresse för att förstå och utveckla marknadsföring som driver tillväxt, det vill säga en mix av breda aktiviteter som skapar kännedom och är direkt konverterande - oavsett kanal. Optimering ligger dig vidare varmt om hjärtat och du gillar att grotta ner dig i dina uppgifter. Din kommunikativa spets är dessutom stark och du har tyska som modersmål.

Vi tror att du har upp till ett par års erfarenhet av liknande arbete, antingen vid sidan av dina studier eller efteråt. Rätt personlighet, kompetens och driv för att utvecklas inom tillväxtdrivande marknadsföring är dock viktigast för oss, och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Det är dessutom ett plus om du har extra koll på den österrikiska eller schweiziska marknaden.

Du blir en del av vårt tyska team samtidigt som du blir del av en större helhet: vårt vassa marknads- och försäljningsteam fyllt av marknadsförare, designers och analytiker. Utöver tätt samarbete med dessa stjärnor kommer du jobba korsfunktionellt med hela BookBeat! I rollen kommer du rapportera direkt till Head of Marketing & Sales. Därtill kommer du ha ett nära samarbete med externa partners, exempelvis influencernätverk, konsumenttjänster och byråer. Din primära arbetsplats kommer att vara BookBeats huvudkontor i Stockholm, men rollen kan även innebära resor till Tyskland, Österrike eller Schweiz för att träffa lokala partners.

Rollen innebär bland annat att:

  • planera, genomföra och följa upp olika typer marknadskampanjer och kanaler
  • analysera och utvärdera marknadsaktiviteter
  • upprätta, underhålla och utveckla samarbeten med influencers

Vi söker dig som:

  • har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi, marknadsföring eller kommunikation
  • uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift
  • är noggrann och strukturerad samt självgående i ditt arbetssätt
  • är nyfiken och inte drar dig för att testa nytt
  • har tyska som modersmål och goda kunskaper i engelska. Om du förstår svenska, franska eller italienska är det ett plus!

Vi tror att du har:

  • har arbetat med digital marknadsföring, försäljning eller liknande uppgifter vid sidan av eller efter dina studier i upp till två år

Känner du dig träffad och redo att bli del av teamet? Då önskar vi dig varmt välkommen in med din ansökan! Vid frågor, kontakta Head of Marketing & Sales Sofia Eriksson på sofia.eriksson@bookbeat.com

Om oss
2015 var året då vi på BookBeat påbörjade vår resa mot målet att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker. 2020, några år efter en bred lansering, används BookBeat av över en kvarts miljon lyssnare varje månad. Vi är en ständigt växande startup inom Bonnierkoncernen och alla medlemmar som hänger med på vår resa får chansen att påverka vår utveckling på såväl kort som lång sikt.

Vi har under åren växt till fler än 75 st. nyfikna och engagerade "doers", och vi räknar med att bli ännu fler framöver. Är du nyfiken på att bli del av team BookBeat? Kul! Det viktigaste för de som blir del av vårt team är nyfikenhet för våra användare, ny teknik, marknadsföring, design, böcker och självklart oss som organisation. Denna nyfikenhet driver oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och till att låta användarna visa oss om vi är på rätt väg.

APPLY FOR THIS JOB