ABP Induction Systems söker en kontors- och verkstadschef

ABP Induction Systems är en av världens ledande tillverkare av induktivt drivna anläggningar inom metallindustrin med ett globalt verksamhetsområde. Till våra kunder utvecklar vi skräddarsydda lösningar inom smältning, uppvärmning och gjutning av järn, stål och icke-järnmetaller. Med över 400 kvalificerade medarbetare och ett internationellt nätverk, där vi erbjuder produktion, försäljning och service, levererar vi produkter och tjänster till alla regioner i världen.

Till vårt kontor i Norberg/Sverige söker vi nu en kontors- och verkstadschef.

Som kontorschef organiserar och ansvarar du självständigt för kontoret och ekonomin. Du är kontakten mellan säljavdelningen och verkstaden och ger stöd när det kommer till att estimera ordrar och ta fram offerter.

Följande arbetsuppgifter ingår i tjänsten:

• Fakturering och förberedande redovisning
• Samordning av löneberedningen tillsammans med skattekonsulten
• Stöd vid månads- och årsredovisning i nära samarbete med controlling-avdelningen i Tyskland
• Lagerstyrning
• Hantering av bankkonton

Din profil:

Du har en utbildning inom ekonomi alternativt en teknisk bakgrund samt är van vid att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du redan har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll och har grundläggande kunskaper inom redovisning, orderestimering och framtagande av offerter. Förutom svenska har du goda kunskaper i engelska och är van vid att arbeta med ERP-system.

Som person bör du vara flexibel och motiveras av att arbeta med varierande arbetsuppgifter. Därutöver söker vi efter en teamplayer som gärna arbetar tillsammans med andra, är kommunikativ men som också har förmågan att självständigt strukturera och organisera arbetet.

Välkommen med din ansökan till Jazek Hesse, personalchef på ABP Induction Systems GmbH: jhesse@abpinduction.com