Webbinarium: Så lyckas du med e-handel i Tyskland

Ett webbinarium för dig som vill erbjuda dina produkter eller tjänster via internet på den tyska marknaden. Kanske bedriver du redan idag e-handel i Tyskland men vill lyckas ännu bättre!

Tyskland är Sveriges största exportland och en lockande marknad för många företag. Därtill är Tyskland femte största e-handelslandet i världen sett till omsättning.Tyskland tillhör även de svenska e-handlarnas största utlandsmarknader och optimismen är stor i att utvecklingen kommer att fortsätta peka uppåt.

Men för att lyckas på den tyska e-handelsmarknaden krävs goda förberedelser då det finns många fallgropar att ta hänsyn till. Svenska företag som förbereder sig väl på den krävande tyska kunden har goda chanser att ta del av den ökande e-handelsförsäljningen i landet.

Under detta webbinarium kommer du få ökad kunskap om hur den tyska marknaden fungerar. Ta del av konkreta råd och tips samt andra företags framgångsrecept.

För vem
Detta webbinarium riktar sig till dig som planerar att börja sälja produkter och tjänster på den tyska e-handelsmarknaden. Det vänder sig även till företag som redan är verksamma i Tyskland men vill lyckas bättre. Målet är att ge kunskaper i vad som gäller för den tyska marknaden oavsett om ditt företag är verksamt inom B2C eller B2B.

Våra experter
Ninni Löwgren Tischer, ansvarig för Market Entry & Business Development på TSHK, kommer att leda detta webbinarium tillsammans med sina kollegor Katharina Sachs (affärsjurist) och Norman Karsch (expert miljörapportering) samt en medverkande företagsrepresentant (best practise).

Agenda

  • Hur fungerar den tyska kunden och hur skapar jag lojalitet?
  • Vilken kommunikation ska jag välja för den tyska marknaden?
  • Kulturella skillnader jag måste ta hänsyn till?
  • Vad gäller juridiskt och skattemässigt?
  • Märkning och förpackningskrav?

Övrigt

Deltagandet är kostnadsfritt för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. Övriga betalar 490 SEK. Du kommer kunna ställa frågor under webbinariet via chatfunktionen.

Anmälan

För att anmäla dig vänligen skicka ett mejl till business@handelskammer.se.

Vid frågor kan du också höra av dig till oss via 08-665 18 00.

10:00
arrow_forward
11:30
3 sep
2020
Webbinarium
Online