Foto: NRW.Global Business

Webbinarium: Affärsmöjligheter för svenska företag i Tyskland och NRW

NRW.Global Business och Tysk-Svenska Handelskammaren bjuder in till ett webbinarium med fokus på affärsmöjligheterna i tyska förbundslandet Nordrhein-Westfalen. Passa på och informera dig om hur förutsättningarna och marknadspotentialen ser ut för svenska företag i Nordrhein-Westfalen!

Nordrhein-Westfalen (NRW) med sina 18 miljoner invånare är inte bara Tysklands folkrikaste förbundsland utan ligger även mitt i Europas centrum. Mer än 160 miljoner människor bor inom en radie av 50 mil - vilket nästan innebär en tredjedel av alla EU-konsumenter. Vidare står NRW för 21,5% av den tyska köpkraften. Detta är bara några av anledningarna till varför 350 svenska företag har sina tyska dotterbolag i NRW. Atlas Copco, Ericsson, IKEA, Sandvik och Securitas samt drygt 345 andra svenska företag nyttjar redan NRWs strategiska fördelar – gör det du med!

Detta webbinarium ger svenska företag som vill sälja produkter eller tjänster på den tyska marknaden kunskap om vad som är oumbärligt för att ta första steget. Deltagarna får konkreta råd, inspiration och framgångstips.

Programme

Welcome

10:05 Market entry conditions in Germany: Basic information for Swedish companies
Ninni Löwgren, Head of Department Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren

10:15 Business Opportunities for Swedish companies in North Rhine- Westphalia
Michael Kordus, General Manager North America and Western Europe and
Dagmar Wülknitz, Head of Bussiness Unit UK, NRW.Global Business

10:25 Legal Issues: How to get started the easy way in Germany
Andreas Ortlepp, Lawyer, Görler und Partner

10:35 How to find personnel?
Elke Jaitner, Senior Consultant Permanent Placement, Randstad

10:45 Case Study
Dr. Cyrosch Kalathe, Regional Director DACH, Tink AB

10:55 Q&A

11:00 End of Webinar

Detta webbinarium är kostnadsfritt, men en anmälan krävs och det är först till kvarn som gäller. Om du har några frågor kring webbinariumet är du varmt välkommen att kontakta Ninni Löwgren Tischer.

Varmt välkomna!

Ninni Löwgren Tischer