Svensk arbetsrätt – lär dig grunderna (på tyska)

Denna kurs är för dig som vill få en grundläggande överblick över vilka arbetsrättsliga villkor som gäller för företag i Sverige. Vid din anmälan har du möjlighet att tala om vad just du vill ha svar på under denna praktiska förmiddag med fokus på den svenska arbetsrätten.

Den här kursen riktar sig till dig som tysk som redan har personalansvar i Sverige eller som planerar att ha utsända medarbetare till Sverige. 

Innehåll

  • Skillnader mellan den svenska och tyska arbetsrätten
  • Kulturella skillnader och den svenska arbetsmarknaden
  • Det måste du tänka på gällande semester, arbetstid, sjukdom, föräldraledighet och uppsägning
     

Programm

Kl 08.00 Registrering och frukost
Kl 08.30 Seminarium
Kl 10.00 Kaffepaus
Kl 10.15 Seminarium
Kl 11.30 Seminariet avslutas

 

Kursledning

Kerstin Kamp-Wigforss är tysk advokat och chefsjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren. Hon har en tysk doktorsexamen inom arbetsrätt och en Master of Law från London University. Kerstin har arbetat som advokat på såväl tyska som svenska advokatbyråer och har även flerårig erfarenhet från en svensk arbetsgivarorganisation. Hon föreläser regelbundet om arbetsrätt.

 

Anmälan och kostnad
Kursen kostar 1 800 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och 2 300 kronor för övriga. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår dokumentation och frukost. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Om du avbokar senare än 27 februari utgår 50 procent av kursavgiften. Vid uppsägning samma dag som seminariet utgår hela beloppet.

Blev du nyfiken på vad ett medlemskap innebär kan du läsa mer här.

 

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

08:00
arrow_forward
11:30
7 mar
2019
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm