Foto: Sandvik

Studieresa till Sandvik Coromant – en internationell förebild för industrins omställning – OBS! NYTT DATUM

Sandvik Coromants produktionsanläggning i Gimo har utsetts till en internationell förebild för industrins omställning. World Economic Forum lyfter fram fabriken som en avancerad Industri 4.0-anläggning, där flera olika typer av Industri 4.0-tekniker nyttjas fullt ut och tillämpas i stor skala samtidigt som människor och hållbarhet står i fokus för innovationsarbetet.

Följ med Tysk-Svenska Handelskammaren på ett exklusivt studiebesök (30 deltagare) i Gimo som kommer visa den digitala röda tråd som går genom hela tillverkningsprocessen och på så vis ökar produktiviten avsevärt. Nu delar Sandvik Coromant med sig av sina lärdomar kring digital bearbetning till andra tillverkningsföretag.

För vem
Studiebesöket vänder sig till våra tyska och svenska medlemsföretag inom tillverkande industrin och it-företag. Presentationer och guidning kommer göras på engelska.

Program

07.15 Vi samlas på Stockholms centralstation
07.30 Avresa med chartrad buss från Stockholms centralstation
09.15 Beräknad ankomst till Sandvik Coromants fabrik i Gimo
09.30 Kaffe och säkerhetsomgång
10.45 Visning av skärfabriken
12.00 Lunch
12.45 Visning av verktygsfabriken
13.45 Vi avrundar studiebesöket och reser mot Stockholm
15.15 Beräknad ankomst till Stockholms centralstation


Övrigt
Studiebesöket är kostnadsfritt för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. En busstransfer från Stockholms centralstation till Gimo och tillbaka kan bokas mot en avgift på 700 SEK + moms. Vid no-show debiteras 700 SEK + moms. Ickemedlemmar är välkomna i mån av plats och betalar 700 SEK + moms + ev bussresan. Ingen återbetalning vid no-show. Lunch och kaffe ingår för alla deltagare. Antalet deltagare är begränsat.

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

 


Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

07:15
arrow_forward
15:15
11 sep
2020
Sandvik Coromant
Bruksgatan
Gimo