Studieresa: Go Global Tyskland Digitalisering – Kvinnan i Leverantörsindustrin

FKG:s kvinnliga nätverk bjuder in till en resa till Tyskland för att bättre förstå digitaliseringens betydelse framöver och hur digitaliseringen ser ut ur ett kvinnligt perspektiv!

Vi, Tysk-Svenska Handelskammaren, står för ett riktigt intressant och spännande program.

För 130 år sedan presenterades det första motorfordonet i Stuttgart. Sedan dess har regionen utvecklats till världens mest betydelsefulla kompetenscentrum för mobilitet. Med den samlade kompetensen av bland annat flera biltillverkare, välkända forskningsinstitut och ett stort antal underleverantörer rankas Baden-Württembergs huvudstad som världens viktigaste kompetenscentrum inom mobilitetsområdet. Samtidigt är regionen den europeiska metropolen för forskning, utveckling och tillverkning av verktygsmaskiner, industrilaser, medicin- och miljöteknik och liknande avancerade produkter. Exportkvoten inom industrin är den högsta av alla tyska storstäder (mer än hälften av företagens omsättning kommer från exporten) och arbetslösheten en av de lägsta i landet.

Näringslivet arbetar tätt ihop med regionens ledande forsknings- och utvecklingscentrum. Med 13 högskolor och 83 forskningsinstitut är Stuttgartregionen en av de starkaste inom forskning i Europa. Varje år registreras över 3 600 patent av företagen i regionen och man investerar 13 miljoner euro i forskning och utveckling – mer än vad näringslivet i någon annan tysk region gör.

Mer Information och en anmälningslänk finns på FKG:s hemsida.

Kontaktperson

Katrin Kraus

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 75

08:00
arrow_forward
17:00
11 sep
arrow_forward
13 sep
2018
Stuttgart
med omnejd

I samarbete med