Seminarium: Affärsmöjligheter för svenska företag i Tyskland och NRW

Den 17 maj 2017 bjuder NRW.INVEST och Tysk-Svenska Handelskammaren in till ett halvdagsseminarium med fokus på affärsmöjligheterna i tyska förbundslandet Nordrhein-Westfalen. Passa på och informera dig om hur förutsättningarna och marknadspotentialen ser ut för svenska företag i Nordrhein-Westfalen!

Nordrhein-Westfalen (NRW) med sina 18 miljoner invånare är inte bara Tysklands folkrikaste förbundsland utan NRW ligger även mitt i Europas centrum. Utöver den största kundtätheten erbjuder NRW även utmärkta trafikförbindelser till Sverige, Beneluxländerna och Östeuropa. Detta är bara några av anledningarna till varför de flesta av de svenska företagen som är representerade i Tyskland har sina tyska dotterbolag i NRW.  Atlas Copco, Volvo, Granit och Tele2 samt drygt 280 andra svenska företag nyttjar redan NRWs strategiska fördelar – gör det du med!

Utnyttja Tysklands marknadspotential och diskutera dina möjligheter med oss! På detta halvdagsseminarium får ni ta del av råd, strategier och inspiration om hur ni kan lyckas på den tyska marknaden, bl.a.:

• Förutsättningar, marknadspotential och möjligheter för svenska företag
  • Uppbyggnad av en försäljningsstruktur i Tyskland
  • Konkreta affärsmöjligheter i Nordrhein-Westfalen
  • Success story – Actic Svergie AB berättar om sina erfarenheter i NRW

Programme

8:30 am Registration and Coffee

9:00 am Welcome
Karl-Heinz Gössling, Management, Tysk-Svenska Handelskammaren

9:15 am Market entry conditions in Germany: Basic information for Swedish companies
Ninni Löwgren, Head of Department Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren

9:45 am Business Opportunities for Swedish companies in North Rhine- Westphalia
Dagmar Wülknitz, Project Manager Nordic Countries, NRW.INVEST GmbH

10:15 am Coffee Break

10:45 am Legal Issues: How to get started the easy way in Germany
Andreas Ortlepp, Lawyer, Görler und Partner

11:15 am How to find personnel?
Michael Güttes, Executive Vice President, Mercuri Urval GmbH

11:45 am Case Study
Svenjo Behrens, Controller Expansion & New Establishment, Actic Sverige AB

12:00 pm Joint Lunch

12:30 -15:00 pm Individual Meetings

Detta seminarium är kostnadsfritt, men en anmälan krävs och det är först till kvarn som gäller. Efter eventet bjuds det på en lättare lunchbuffé. Vidare ges möjlighet till individuella affärssamtal med marknadsexperterna för rådgivning och konkreta etableringsfrågor. Om du har några frågor kring seminariet är du varmt välkommen att kontakta Philip Hagne på Tysk-Svenska Handelskammaren.

Varmt välkomna!

Philip Fyrsten-Hagne