Intensivkurs tyska för nybörjare

Börja dagen med en god frukost hos oss och lär dig samtidigt de viktigaste tyska fraserna som behövs i kontakt med tyska affärspartner! Som Sveriges största handelspartner står Tyskland fortlöpande i fokus för svenska företag. Genom att inleda dina affärssamtal på tyska vinner du dina kunders förtroende och uppskattning då du med dina språkkunskaper samtidigt visar ditt intresse för den tyska affärskulturen. 

Kanske lärde du dig tyska i skolan men har inte använt språket sedan dess? Då är det dags igen! Även om tyskarna är duktiga på engelska uppskattas det mycket om du kan visa att du kan prata lite tyska – inte minst för att det fungerar som en perfekt isbrytare.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som har kontakter med tyska kunder, leverantörer eller kollegor. Du har kanske läst tyska i skolan men känner dig ringrostig och behöver få hjälp att komma igång och våga prata tyska igen.  

Kursens innehåll
Vår rutinerade kursledare Karin Bock-Häggmark kommer att hjälpa dig så att du på tyska kan

  • presentera dig själv
  • småprata och hantera telefonsamtal
  • tilltala dina kunder med rätt titel samt lära dig grundläggande etikettsregler
  • boka affärsmöten
  • formulera och svara på daglig e-post korrespondens

När pågår kursen?
Vi kör varje morgon från kl 08.00 till 09.30 under en hel vecka så att du verkligen kommer igång! Det blir under lättsamma former och i en mindre grupp så att alla känner sig bekväma med att prata.

Kursledare

Karin Bock-Häggmark är journalist och utbildad tyskalärare. Hon har lång erfarenhet av att undervisa tyska som främmande språk på olika nivåer på universitet, skola och i kurser. Karin är född och uppvuxen i München men har bott och arbetat i olika länder, bl.a. USA, Colombia, Frankrike, Kenya och såklart Sverige. När Karin inte undervisar arbetar hon för Sveriges Radio eller som Stockholmsguide.
 

Anmälan och kursavgift
Kursen kostar 3 700 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och 4 800 kronor för övriga. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår frukost. Behöver du avboka senare än 7 oktober utgår 50 procent av kursavgiften. Vid avbokning samma dag som kursen börjar utgår hela beloppet. Kan du inte gå själv kan du överlåta din plats till någon annan. 

Du kan anmäla dig här.

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59