Foto: Unsplash

Industridelegationsresa: Lättvikt i Tyskland

Lättviktsteknologin har en enorm potential att reducera energiförbrukning och resursanvändning i en rad olika sektorer. Tillsammans med LIGHTer bjuder Tysk-Svenska Handelskammaren därför in svenska företag och forskningsinstitut till en delegationsresa till Tyskland för att skapa och fördjupa samarbeten med aktörer verksamma inom området.

Tyskland och Sverige är perfekta partners för framtidsfrågan lättvikt: två ledande innovationsnationer som sedan länge har ett djupt och brett samarbete inom både näringsliv och vetenskap. Detta bekräftades återigen när en tysk delegationsresa besökte Sverige under våren 2022, där erfarenhetsutbyte och dialog också utmynnade i konkreta tysk-svenska samarbeten.

För att fortsätta nära de framväxande partnerskapen och realisera samarbetspotentialen ytterligare länderna emellan arrangerar vi tillsammans med det svenska strategiska innovationsprogrammet LIGHTer en studieresa till Berlin och Stuttgart.

Utöver ett spännande innovationslandskap präglas Berlin av närheten till politik och intresseorganisationer. Dessutom är huvudstadsregionen med sina femtiotal högskolor och fyrtiotal forskningsinstitut ett nav för den tyska lättviktsforskningen. I Stuttgart ligger tonvikten snarare på industri och tillverkning. Förutom de klassiska fordons- och maskinteknikindustrierna är även den tyska bygg- och flygindustrin väletablerad i regionen. Med andra ord är det centrala branscher där lätta konstruktioner och material har blivit av största vikt. Kombinationen av dessa noggrant utvalda områden ger en inblick i hela lättviktens tyska näringskedja, från idé till produktion.

Program
Under tre dagar kommer vi besöka framstående innovationsprogram, företag och forskningsinstitutioner samt andra relevanta experter inom lättvikt i Berlin och Stuttgart. Genom en kombination av föreläsningar och företagsbesök samt interaktiva workshops och nätverksevenemang med tyska beslutsfattare får deltagarna en unik inblick i den tyska lättviktsbranschen: matnyttig information, inspiration och konkreta affärskontakter. Speciellt fokus ligger på området mobilitet inklusive fordon och flyg.

Bland annat kommer vi träffa följande företag, cluster och forskningsinstitutioner:

Ta en titt på det preliminära programmet (OBS - ändringar kan förekomma) 

Målgrupp
Resan riktar sig till svenska nyckelpersoner inom näringsliv, forskning och politik som arbetar inom lättviktsrelaterade områden.

Anmälan och kostnad
Deltagaravgift bekostas av LIGHTer. Deltagare från Sverige står enbart för egna kostnader för resa, kost och logi. Vi har förbokat tågbiljetter och hotellrum till förmånligt pris. Rek. flyg till/från Berlin/Stuttgart se programmet ovan. Deltagare bokar sina flygresor själva. Antalet platser är begränsat till 10 deltagare (först till kvarn gäller).

För mer information och intresseanmälan kontakta gärna Philip Fyrsten-Hagne.

Välkomna till en informativ och inspirerande resa till Tyskland! Vi ser fram emot din anmälan.

Kontakt

Philip Fyrsten-Hagne

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 13

09:00
arrow_forward
17:00
2 maj
arrow_forward
4 maj
2023
Berlin
Stuttgart

I samarbete med