Jurist Vertrags- und Gesellschaftsrecht (m/w/d) – Elternzeitvertretung

Vi söker en tysktalande jurist med svensk juristexamen eller svensk affärsjuridisk examen och några års erfarenhet inom bolags- och avtalsrätt som är ute efter en ny utmaning i en interkulturell miljö med eget ansvar.

Affärsområdet Juridik har för närvarande fyra jurister och en juristassistent/projektledare som på tyska och svenska hanterar juridiska frågor åt tyskspråkiga företag verksamma i Sverige samt för svenska företag verksamma i Tyskland. Arbetet innebär daglig kontakt med både tyska och svenska företag. Avdelningen söker nu en tysktalande jurist med erfarenhet inom bolags- och avtalsrätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge affärsjuridisk rådgivning till såväl tysk- som svensktalande näringsidkare. Arbetet innebär bland annat att du svarar på inkommande juridiska frågeställningar framför allt inom bolags- och avtalsrätt, genomför bolagsbildningar och filialregistreringar i både Tyskland och Sverige, upprättar och granskar avtal, har kontakt med olika myndigheter samt hjälper våra klienter med de flesta juridiska frågeställningar som kan uppstå för företag med affärsverksamhet mellan Tyskland och Sverige.

Vi förväntar oss ett i hög grad självständigt arbete men också samarbete med juristkollegorna samt de andra avdelningarna på handelskammaren. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team som aldrig har långt bort till skratt men samtidigt arbetar fokuserat och målinriktat.

Kvalifikationer

Du har goda kunskaper inom tysk och svensk bolags- och avtalsrätt samt minst 2 års erfarenhet av affärsjuridiskt rådgivande arbete från advokatbyrå, företag eller liknande från både Tyskland och Sverige. Utöver detta krävs mycket goda kunskaper i tyska och engelska såväl i tal som skrift.

Kunskaper och erfarenhet inom konsumenträtt och e-commerce och/eller indrivning av fordringar är meriterande. Det är en stor fördel om du har studerat och arbetat i både Sverige och Tyskland. Du är en van datoranvändare och att jobba med MS Office tillhör din vardag.

Din personlighet är en viktig faktor för oss. Du är serviceinriktad och noggrann, initiativtagande och van att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare har du kundvana, går helhjärtat in för dina arbetsuppgifter och har ett lönsamhetstänkande. Om du dessutom är öppen, positiv och glad kan det vara du som blir vår nya kollega.

Utbildning

Vi söker dig som har svensk juristexamen eller svensk affärsjuridisk examen.

Vi erbjuder

Vårt huvudkontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. Under pandemin följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att jobba hemifrån. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både tysk och svensk kultur och med en stark teamkänsla.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Ansökan

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under perioden juni/juli 2021 till augusti 2022. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev gärna på tyska så fort som möjligt via denna länk. Vi arbetar med löpande urval.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR-ansvarige Franziska Hatami-Anderson.

Kontakt

Franziska Hatami Anderson

Human Resources

Telefon

+46-8-665 18 53