Tyskspråkig arbetsrättsjurist till Stockholm eller Malmö

Du letar efter en ny utmaning, har erfarenhet av svensk arbetsrätt, älskar att jobba i ett interkulturellt team samt är bra på tyska i tal och skrift? Då passar tjänsten som arbetsrättsjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren just dig!

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den självklara medlems- och tjänsteorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätverket av tyska utlandshandelskamrar, AHK, och är med cirka 1 150 medlemsföretag och drygt 65 medarbetare i Stockholm samt Malmö den största utlandskammaren i Sverige.

Juristavdelningen har för närvarande fem jurister och en juristassistent som på tyska och svenska hanterar juridiska frågor åt tyskspråkiga företag verksamma i Sverige samt för svenska företag verksamma i Tyskland. Arbetet innebär mycket kontakt med både tyska och svenska företag. Avdelningen söker nu en tysktalande jurist med erfarenhet inom svensk arbetsrätt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge huvudsakligen affärsjuridisk rådgivning till näringsidkare. Arbetet innebär bland annat att du svarar på inkommande juridiska frågor, upprättar och granskar avtal, förhandlar med fackliga organisationer, har kontakt med olika myndigheter samt hjälper våra klienter med de flesta juridiska frågor som kan uppstå för företag med affärsverksamhet mellan Tyskland och Sverige.

Vi förväntar oss ett självständigt arbete men också samarbete med juristkollegorna samt de andra avdelningarna på handelskammaren. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team som aldrig har långt bort till skratt, men samtidigt arbetar fokuserat och målinriktat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 1-3 års praktisk erfarenhet av arbete inom svensk arbetsrätt från advokatbyrå, arbetsgivarorganisation, företag eller liknande. Du är flytande på svenska och förfogar över goda kunskaper i tyska och engelska i tal och skrift. Kunskaper och erfarenhet i bolagsrätt och civilrätt är meriterande. Det är en stor fördel om du har arbetat eller studerat i både Sverige och Tyskland. Du är en van datoranvändare och att jobba med MS Office tillhör din vardag.

Din personlighet är en viktig faktor för oss. Du är serviceinriktad och noggrann, initiativtagande och van att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare har du kundvana, går helhjärtat in för dina arbetsuppgifter och har ett lönsamhetstänkande. Om du dessutom är öppen, positiv och glad kan det vara du som blir vår nya kollega.

Utbildning

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och 1 upp till 3 års praktisk erfarenhet av arbete inom svensk arbetsrätt.

Vi erbjuder

Vårt huvudkontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. I Malmö sitter en del av affärsområdet Business Support nära centralen på Humlegatan. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både tysk och svensk kultur.

På handelskammaren värnar vi om balans mellan arbetsliv och fritid vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Ansök nu

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev, som gärna får vara på tyska, senast den 15 november 2019 via denna länk. Vi arbetar med löpande urval.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår HR-ansvarig Franziska Hatami Anderson.

Ansprechpartner

Franziska Hatami Anderson

Human Resources

Telefon

+46-8-665 18 53