Deutsche Zentrale für Tourismus sucht Projektleitung (m/w/d)

Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) är Tysklands nationella turistråd med huvudkontor i Frankfurt am Main. I Sverige representeras DZT av Tyska Turistbyrån AB, ett dotterbolag till Tysk-Svenska Handelskammaren. DZT utvecklar och tillhandahåller strategier och produkter för att stärka den positiva bilden av tyska resmål och främja turismen till Tyskland. DZT finns representerat i 25 länder över hela världen.

I Sverige består Tyska Turistbyrån av 2 medarbetare med säte i Stockholm. Vi söker en tysk- och svensktalande projektledare med ansvar för Tyska Turistbyråns social-media-aktiviteter, marknadskampanjer och kontakt med press och resebranschen.

Arbetsuppgifter

Du är Tyska Turistbyråns ansikte utåt gentemot svenska journalister, social-media-aktörer och resebranschen. Följande ingår i dina arbetsuppgifter:

  • Ansvar för placering av turistiska Tysklandsteman med koppling till aktuella marknadskampanjer och samhällsrelevanta aspekter i svensk media
  • Pressarbete i form av organisation av pressresor samt besvara journalistförfrågningar
  • Utvidgning samt stärkning av nätverket inom press och sociala medier
  • Nyhetsbrev, pressmeddelanden och kampanjer i sociala medier i enlighet med uppdragsgivarnas önskemål
  • Bevakning av svenska rese- och samhällstrender
  • Utförande av turistiska marknadskampanjer på uppdrag av tyska destinationer
  • Kontakt med resebranschen som t.ex. inbjudningar till Tyska Turistbyråns workshopar och liknande
  • Andra förekommande uppgifter på vårt lilla kontor såsom kommunikation med huvudkontoret eller administrativa uppgifter förekommer.

Kvalifikationer

Du har ett bra nätverk inom den svenska resebranschen och press- och social-media-landskapet. Du har arbetat med tyska partners/kunder inom turistiska eller mässrelaterade områden och förstår kulturskillnaderna inom det svenska och tyska arbetslivet. Du förstår dig på destinationsmarknads-föring.

För att lyckas i rollen krävs att du är en mångsysslare med både god journalistisk känsla, förmågan att driva projekt framåt och en förståelse av administrativa processer. Du behärskar tyska och svenska språket på hög nivå både i tal och skrift. Du kan kommunicera och hålla föredrag på engelska.

Du är van vid att arbeta med MS Office och har lätt att hitta dig tillrätta i digitala CRM- och ERP-program samt publiceringsverktyg. Som person är du självgående, flexibel och stresstålig. Du är initiativrik, strukturerad och kreativ och har god samarbetsförmåga och social kompetens.

Resor - även över helgen - inom Sverige, Norden och Tyskland med flyg, färja och tåg kan förekomma.

Din utbildning

Du har en eftergymnasial utbildning inom turism, journalistik eller marknadsföring eller liknande och har helst jobbat inom något av dessa områden under några år. Ett plus är erfarenhet av projektledning.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 % eller heltid med tillträde 1 juli 2023. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi arbetar med löpande urval.

urval.

Ansökningar till:

Iris Müller, försäljnings- och marknadschef

Vi ser fram emot din ansökan.

Mer info om Tyska Turistbyrån.