BookBeat sucht deutschsprachigen Customer Experience Manager (m/w/d)

Klappar ditt hjärta lite extra för böcker, problemlösning och en bra kundupplevelse? Är du en utpräglad ”people person” som gärna sätter dig in i kluriga frågor och som alltid vill ge kunder den bästa möjliga servicen? Har du en god förståelse för betallösningar och den tyska marknaden samt talar och skriver flytande tyska? Kul! Då är rollen som Customer Experience Support Germany jobbet för dig!

Marknaden för ljud- och e-böcker i Tyskland är redan den största i Europa, samtidigt som branschen är i stor transformation och digitala böcker fortsätter att bli en allt större del av tyskarnas vardag. En minst sagt spännande tid för BookBeat som huvudutmanare på denna marknad! För att säkerställa att våra fantastiska kunder på den tyska marknaden får förstklassig hjälp utökar vi nu vårt customer experience-team med en tysktalande kundsupport. För dig som älskar kundkontakt, böcker och teknik samt vill vara med och bidra till BookBeats fortsatta resa är det här en möjlighet du inte vill missa!

I rollen som Customer Experience Support Germany kommer du lära dig allt om hur BookBeat fungerar, ansvara för betal- och kontofrågor samt lösa våra klurigare kundärenden. Ditt fokus kommer ligga på betalmetoder och felanmälningar på den tyska marknaden men support på andra marknader kan förekomma så vi ser gärna att du kommunicerar flytande även på svenska och engelska (ytterligare språk är meriterande). Du kommer främst besvara våra kunder i skrift, men vid behov även stötta genom att ringa upp. Du kommer jobba nära andra team på BookBeat för att analysera, förstå och lösa olika frågor och problem. En varierad roll med kunden i centrum, helt enkelt! Det finns dessutom goda möjligheter till utveckling, där du på sikt kan ta dig an en större roll och forma den efter behov och intresse.

Vårt team jobbar proaktivt med hela kundupplevelsen och den här rollen innebär en hel del eget ansvar. Därför är det viktigt för oss att du är nyfiken, tar egna initiativ och inte är rädd för att hugga i där det behövs. Kommunikativ, självgående och serviceinriktad är fler egenskaper som beskriver dig!

Som vår nästa kollega blir du del av produktteamet och rapporterar till vår Customer Experience Manager. Vi tillämpar flextid och din blivande arbetsplats är vårt huvudkontor på Sveavägen 56. Vi ser gärna att du blir del av teamet så snart som möjligt.

Vi söker dig som:

 • vill förstå slutkunden och får energi av att ge förstklassig service
 • är en problemlösare ut i fingerspetsarna
 • talar och skriver tyska, svenska och engelska obehindrat. Du kommer i första hand ge support på tyska, men kan även komma att hantera ärenden på svenska och engelska
 • är social och uppskattar kontakten med många olika typer av personer
 • är en prestigelös och självgående “doer”
 • gillar att samarbeta med andra och delar gärna med dig av din kunskap och dina erfarenheter

Vi tror att du:

 • har erfarenhet av att ge service och brinner för kundupplevelsen
 • vill lära dig allt om hur BookBeat fungerar
 • är en stjärna på att uttrycka dig i skrift och på att anpassa språket till mottagaren
 • drivs av utmanande arbetsuppgifter och gillar att arbeta i en föränderlig miljö

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet från e-handel eller annan prenumerationstjänst

Låter det här som en roll för dig och är du redo för ditt nästa kapitel? Vi ser fram emot din ansökan! Vid frågor om rollen, kontakta Customer Experience Manager, veronica.pettersson@bookbeat.com.

Om oss
År 2015 påbörjade vi vår resa mot att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker och under 2016 lanserade vi BookBeat för allmänheten. 2021, några år efter vår breda lansering, används BookBeat av närmare 600 000 användare varje månad. Ett exempel på vår tillväxtresa är den finska marknaden, där BookBeat är (och har varit sedan dag ett) marknadsledande bland ljudbokstjänsterna! Vi är ett ständigt växande företag inom Bonnierkoncernen och alla medlemmar som hänger med på vår resa får möjligheten att påverka vår utveckling på såväl kort som lång sikt.

Vi har under åren växt till närmare 130 st. nyfikna och engagerade "doers", och vi räknar med att bli ännu fler framöver. Är du nyfiken på att bli del av Team BookBeat? Vad roligt! Det viktigaste för de som blir del av vårt team är nyfikenhet för våra användare, teknik, marknadsföring, design, böcker och självklart oss som organisation. Denna nyfikenhet driver oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och till att låta användarna visa oss om vi är på rätt väg.